enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:08 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:07 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Samsun Büyükşehir Belediyesi “Zehirsiz Kent” olma sözü verdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi “Zehirsiz Kent” olma sözü verdi
02.05.2022
A+
A-

SAMSUN – TÜHA HABER / Samsun Büyükşehir Belediyesi, “Zehirsiz Kentlere Doğru” kararlılığını ortaya koyan Türkiye’deki ilk belediye oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun halkının daha yeşil ve daha sağlıklı bir çevrede yaşaması adına yapılan her projede en ön safta yer aldıklarını söyledi.

Samsun’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘nın haberine göre, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu VI kapsamında desteklenen, “Avrupa Pestisit Eylem Ağı ortaklığı ve Zehirsiz Sofralar Platformu” işbirliğiyle yürüttüğü “Zehirsiz Kentlere Doğru” projesi kapsamında başlatılan “Zehirsiz Kentler için Harekete Geç” başlıklı imza kampanyasına Samsun Büyükşehir Belediyesi de katıldı.

Kampanya kapsamında hazırlanan taahhüt belgesini ilk imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir diğer belediyelere öncü oldu.

PROJELERİMİZDE ÖNCELİĞİMİZ ÇEVREYİ VE YEŞİLİ KORUMAK

Samsun halkının daha yeşil ve daha sağlıklı bir çevrede yaşaması adına yapılan her projede en ön safta yer aldıklarını söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Samsun’da çevreye ve yeşile önem veriyoruz. Herkes, sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahip. Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevreyle olur. Yeşil Samsun adına yakışır projelerimizle, nefes alan ve hayat veren bir Samsun’a doğru adım adım ilerliyoruz. Bugüne kadar birçok park ve yeşil alanı Samsun’a kazandırdık. Yaptığımız her proje ve yatırımda da önceliğimiz çevre oluyor. Bu konuda hazırlanan her projeye de destek veriyor, katkı sunuyoruz” dedi.

KULLANDIĞIMIZ İLAÇLAR TAMAMEN BİYOLOJİK

Samsun’un gerek bitkisel, gerek hayvansal, gerekse su ürünleri üretimiyle ülke insanını besleyebilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Başkan Demir, “Büyükşehir Belediyelerinin halkın refahını artırmak üzere verdiği hizmetlerden biri de zararlılar ile mücadeledir. Zararlılarla mücadele edilirken böylesi önemli bir potansiyele sahip alanların kimyasallarla kirletilmesi kabul edilebilir değildir. Vektörle mücadele ettiğimizde alanlarda, canlı yaşamının bulunduğu yüzey suları ve akarsularda yöntemimiz tamamen biyolojiktir. Bu alanların dışında kalan yerlerde kullanılan kimyasal ilaçların oranları giderek azaltılmaktadır. Bu kapsamda Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneğinin, Sivil Toplum Diyaloğu VI programı kapsamında desteklenen ve Avrupa Pestisit Eylem Ağı ortaklığında uyguladığı Zehirsiz Kentlere Doğru projesi bu anlamda son derece önemlidir. Bu sayede daha sağlıklı şehirlerin oluşması adına projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Samsun’da biyoçeşitliliğin güçlendirildiği ve halkın yaşam kalitesinin arttığı yerleşim alanlarını korumayı hedeflediklerini söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Tulumen de tüm canlılara zarar veren kimyasallarla havayı, suyu ve toprağı kirletmenin kabul edilemez olduğu bilinci ile çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.