enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:01 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:00 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Samsun Büyükşehir Belediyesi “Zehirsiz Kent” olma sözü verdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi “Zehirsiz Kent” olma sözü verdi
02.05.2022
A+
A-

SAMSUN – TÜHA HABER / Samsun Büyükşehir Belediyesi, “Zehirsiz Kentlere Doğru” kararlılığını ortaya koyan Türkiye’deki ilk belediye oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun halkının daha yeşil ve daha sağlıklı bir çevrede yaşaması adına yapılan her projede en ön safta yer aldıklarını söyledi.

Samsun’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘nın haberine göre, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu VI kapsamında desteklenen, “Avrupa Pestisit Eylem Ağı ortaklığı ve Zehirsiz Sofralar Platformu” işbirliğiyle yürüttüğü “Zehirsiz Kentlere Doğru” projesi kapsamında başlatılan “Zehirsiz Kentler için Harekete Geç” başlıklı imza kampanyasına Samsun Büyükşehir Belediyesi de katıldı.

Kampanya kapsamında hazırlanan taahhüt belgesini ilk imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir diğer belediyelere öncü oldu.

PROJELERİMİZDE ÖNCELİĞİMİZ ÇEVREYİ VE YEŞİLİ KORUMAK

Samsun halkının daha yeşil ve daha sağlıklı bir çevrede yaşaması adına yapılan her projede en ön safta yer aldıklarını söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Samsun’da çevreye ve yeşile önem veriyoruz. Herkes, sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahip. Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevreyle olur. Yeşil Samsun adına yakışır projelerimizle, nefes alan ve hayat veren bir Samsun’a doğru adım adım ilerliyoruz. Bugüne kadar birçok park ve yeşil alanı Samsun’a kazandırdık. Yaptığımız her proje ve yatırımda da önceliğimiz çevre oluyor. Bu konuda hazırlanan her projeye de destek veriyor, katkı sunuyoruz” dedi.

KULLANDIĞIMIZ İLAÇLAR TAMAMEN BİYOLOJİK

Samsun’un gerek bitkisel, gerek hayvansal, gerekse su ürünleri üretimiyle ülke insanını besleyebilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Başkan Demir, “Büyükşehir Belediyelerinin halkın refahını artırmak üzere verdiği hizmetlerden biri de zararlılar ile mücadeledir. Zararlılarla mücadele edilirken böylesi önemli bir potansiyele sahip alanların kimyasallarla kirletilmesi kabul edilebilir değildir. Vektörle mücadele ettiğimizde alanlarda, canlı yaşamının bulunduğu yüzey suları ve akarsularda yöntemimiz tamamen biyolojiktir. Bu alanların dışında kalan yerlerde kullanılan kimyasal ilaçların oranları giderek azaltılmaktadır. Bu kapsamda Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneğinin, Sivil Toplum Diyaloğu VI programı kapsamında desteklenen ve Avrupa Pestisit Eylem Ağı ortaklığında uyguladığı Zehirsiz Kentlere Doğru projesi bu anlamda son derece önemlidir. Bu sayede daha sağlıklı şehirlerin oluşması adına projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Samsun’da biyoçeşitliliğin güçlendirildiği ve halkın yaşam kalitesinin arttığı yerleşim alanlarını korumayı hedeflediklerini söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Tulumen de tüm canlılara zarar veren kimyasallarla havayı, suyu ve toprağı kirletmenin kabul edilemez olduğu bilinci ile çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.