enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şam’ın Ardından İdlib’de Saldırı

Şam’ın Ardından İdlib’de Saldırı
21.10.2021
A+
A-

ŞAM-TÜHA HABER / Suriye’nin başkenti Şam’da bir askeri otobüse düzenlenen bombalı saldırının ardından, muhalif güçlerin kontrolundaki İdlib topçu ateşine tutuldu.

Yurtta sulh, cihanda sulh14 kişinin ölümüyle sonuçlanan Şam’daki saldırı son yıllarda başkentteki en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçerken, İdlib’de de aralarında sivillerin olduğu en az 12 kişi yaşamını yitirdi.

Şam’daki saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Reuters haber ajansınan göre, Şam’da askeri bir otobüse yönelik bombalı saldırıdan yaklaşık bir saat sonra İdlib’e düzenlenen topçu ateşi bombardımanıyla ilgili Suriye ordusu ya da rejim medyasından bir açıklama yapılmış değil.

Başkent Şam’da askeri personeli taşıyan bir otobüs, kent merkezindeki bir köprünün yakınlarında infilak etti. Suriye devlet televizyonu, askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde, otobüse daha önceden yerleştirilen iki bombanın patladığını bildirdi. Üçüncü bir bombanın ise askeri mühendisler tarafından etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Şam’da yaralılara müdahalenin devam ettiği sırada, olaydan yaklaşık bir saat sonra, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’a muhalif güçlerin elinde kalan son bölgeler arasındaki İdlib’de, Ariha’ya topçu ateşi saldırısı düzenlendi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İdlib’deki saldırıda ölenler arasında, okula giderken hedef olan 4 çocuğun da olduğunu açıkladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada da saldırının, İdlib’de 2020 yılı Mart ayından bu yana kaydedilen en ölümcül saldırı olduğu belirtildi.

UNICEF’in açıklamasına göre, ölen ve yaralanan çocukların sayısı artıyor.

Suriye mühimmat deposunda da patlama oldu

İran devlet kanalı El Alem TV’de yer alan bir haber göre, Suriye’de Humus ve Hama arasındaki bir bölgede yer alan Suriye ordusuna ait mühimmat deposunda, bakım çalışmaları sırasında bir patlama oldu. Patlamada 5 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Suriye’deki iç savaşta son yıllarda Esat güçlerinin, büyük kentlerin çoğunda kontrolu yeniden ele geçirmesiyle beraber çatışmaların şiddeti azalmıştı.

Diğer taraftan, ülkenin orta ve doğu bölgelerinde hala faaliyette olan IŞİD militanları, bu yıl içinde de askeri araçlara bir dizi saldırı düzenledi.

Şam’da ve İdlib’de dün düzenlenen saldırıların, BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen’in, hükümet ve muhalif güçler arasında yeni bir anayasa taslağı konusunda uzlaşmaya vardığını açıklamasından birkaç gün sonra gelmesi dikkat çekti.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.