enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:05 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Saldırıya uğrayan Hollandalı gazeteci yaşam mücadelesini kaybetti

Saldırıya uğrayan Hollandalı gazeteci yaşam mücadelesini kaybetti
17.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Amsterdam’da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Hollandalı ünlü araştırmacı gazeteci Peter de Vries hayatını kaybetti. De Vries yeraltı dünyasıyla ilgili haberleriyle tanınıyordu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AP / GY, EC)ye dayandırdığı habere göre, Amsterdam’da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Hollandalı ünlü araştırmacı gazeteci Peter R. de Vries hayatını kaybetti. De Vries yeraltı dünyasıyla ilgili haberleriyle tanınıyordu.

Geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan Hollandalı ünlü araştırmacı gazeteci, polis-adliye muhabiri Peter R. de Vries hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti.

Ailesi 64 yaşındaki De Vries’in hayatını kaybettiğini açıkladı. Ailesinin, Hollanda basınına yaptığı açıklamada, “Peter sonuna kadar savaştı ancak bu savaşı kazanamadı… Peter inandığı gibi yaşadı, diz çökmedi. Onunla tahmin edilemeyecek kadar gurur duyuyoruz” denildi.  Weltspiegel 8.7.2021 | Niederlande Peter De Vries

Amsterdam’da 6 Temmuz’da uğradığı silahlı saldırıda başından vurulan De Vries, Hollanda’daki yeraltı dünyasına ilişkin haberleriyle tanınıyordu. Saldırı, De Vries’in düzenli olarak yer aldığı ve güncel gelişmelerin değerlendirildiği canlı yayınlanan televizyon programının ardından düzenlenmişti.

Polis olaydan kısa süre sonra iki saldırganı yakalamıştı.

Peter Rudolf de Vries kimdir?

De Vries Hollanda’nın suç konusundaki önde gelen araştırmacı gazetecilerinden, birçok davada sık sık mağdur ya da tanık sözcüsü olarak da yer alıyor. Televizyonlardaki talkshow programlarına da sık sık konuk olarak katılıyor. Gazeteci 1987 yılında bira üreticisi Freddy Heineken’in kaçırılması üzerine yazdığı çok satan kitapla uluslararası çapta ün kazandı. 2008 yılında da Natalee Holloway’in kaybolması üzerine yaptığı röportajlar sebebiyle Emmy Ödülü’ne layık görüldü. 2005 yılında o dönem 18 yaşında olan ABD vatandaşı genç kadın Venezuela yakınındaki Aruba adasında kayıplara karışmıştı. Holloway’in bir Hollanda vatandaşı tarafından öldürüldüğü tahmin ediliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.