enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
23:13 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
22:51 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
22:39 İstanbul’da 2 bin 928 az hasarlı bina tespit edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Saldırıya uğrayan Hollandalı gazeteci yaşam mücadelesini kaybetti

Saldırıya uğrayan Hollandalı gazeteci yaşam mücadelesini kaybetti
17.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Amsterdam’da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Hollandalı ünlü araştırmacı gazeteci Peter de Vries hayatını kaybetti. De Vries yeraltı dünyasıyla ilgili haberleriyle tanınıyordu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AP / GY, EC)ye dayandırdığı habere göre, Amsterdam’da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Hollandalı ünlü araştırmacı gazeteci Peter R. de Vries hayatını kaybetti. De Vries yeraltı dünyasıyla ilgili haberleriyle tanınıyordu.

Geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan Hollandalı ünlü araştırmacı gazeteci, polis-adliye muhabiri Peter R. de Vries hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti.

Ailesi 64 yaşındaki De Vries’in hayatını kaybettiğini açıkladı. Ailesinin, Hollanda basınına yaptığı açıklamada, “Peter sonuna kadar savaştı ancak bu savaşı kazanamadı… Peter inandığı gibi yaşadı, diz çökmedi. Onunla tahmin edilemeyecek kadar gurur duyuyoruz” denildi.  Weltspiegel 8.7.2021 | Niederlande Peter De Vries

Amsterdam’da 6 Temmuz’da uğradığı silahlı saldırıda başından vurulan De Vries, Hollanda’daki yeraltı dünyasına ilişkin haberleriyle tanınıyordu. Saldırı, De Vries’in düzenli olarak yer aldığı ve güncel gelişmelerin değerlendirildiği canlı yayınlanan televizyon programının ardından düzenlenmişti.

Polis olaydan kısa süre sonra iki saldırganı yakalamıştı.

Peter Rudolf de Vries kimdir?

De Vries Hollanda’nın suç konusundaki önde gelen araştırmacı gazetecilerinden, birçok davada sık sık mağdur ya da tanık sözcüsü olarak da yer alıyor. Televizyonlardaki talkshow programlarına da sık sık konuk olarak katılıyor. Gazeteci 1987 yılında bira üreticisi Freddy Heineken’in kaçırılması üzerine yazdığı çok satan kitapla uluslararası çapta ün kazandı. 2008 yılında da Natalee Holloway’in kaybolması üzerine yaptığı röportajlar sebebiyle Emmy Ödülü’ne layık görüldü. 2005 yılında o dönem 18 yaşında olan ABD vatandaşı genç kadın Venezuela yakınındaki Aruba adasında kayıplara karışmıştı. Holloway’in bir Hollanda vatandaşı tarafından öldürüldüğü tahmin ediliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.