enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Salda Gölü’ndeki değişimin nedeni mevsimsel polenler

Salda Gölü’ndeki değişimin nedeni mevsimsel polenler
01.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sosyal medya üzerinden Salda Gölü’nde kirlilik olduğu iddiası ortaya atıldı. TRT Haber ekipleri iddiaları yerinde uzmanlara sordu. Anlatılanların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyu ile tüm dünyanın dikkatini çeken Salda Gölü’nde kirlilik olduğu iddiaları sosyal medyada paylaşıldı. Haber kısa sürede milyonlara ulaştı.

İddia edilen kirliliğe sebep ise göl kenarında tamamen ahşap yapılarla doğal olarak inşa edilen düzenleme çalışmalarıydı.

TRT Haber ekipleri Salda hakkında kamuoyunda dolaşan iddiaları yerinde yetkililere sordu.

“İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Yeşilova Kaymakamı İsmail Alsancak, “Sosyal medyada ifade edilen bugün çıkan haberlerde gösterilen bölgenin yapılan çalışmalarla bir alakası söz konusu değildir. Mevsimsel durumdan kaynaklı olarak bölgede bulunan halk plajı mevkisinde bulunan çamlardan ve sazlıkların polenlerinden kaynaklı olarak. Bunun her yıl gelip geçici bir süreç olduğunu vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman da, “Sazlık ve ağaçlık olan kısmında gölün de bir miktar çekilmesiyle ortaya çıkan polen tozları ve ağaç birikintilerden kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Paylaşılan görüntüler Bakanlığımızca koruma altına alınan yerlerde değildir. Her iki tarafta da Beyaz Adalar ve halk plajı bölgesinde yürütülen çalışmalarla ilişkilendirmek doğru değil.” diye konuştu.

Burdur Yeşilova Kaymakamlığı öncülüğünde bir ekip konuyu araştırdı. Beyaz Adalar kısmında herhangi bir olumsuzluk gözlenmedi.

Gerekli incelemenin yapılması için göl üzerinden alınan numuneler laboratuvara gönderildi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Haziran  2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.