enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:28 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) İstanbul ve Ankara’da 10 Ocak buluşmaları
00:24 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:19 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:16 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:13 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:10 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Salda Gölü’ndeki değişimin nedeni mevsimsel polenler

Salda Gölü’ndeki değişimin nedeni mevsimsel polenler
01.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sosyal medya üzerinden Salda Gölü’nde kirlilik olduğu iddiası ortaya atıldı. TRT Haber ekipleri iddiaları yerinde uzmanlara sordu. Anlatılanların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyu ile tüm dünyanın dikkatini çeken Salda Gölü’nde kirlilik olduğu iddiaları sosyal medyada paylaşıldı. Haber kısa sürede milyonlara ulaştı.

İddia edilen kirliliğe sebep ise göl kenarında tamamen ahşap yapılarla doğal olarak inşa edilen düzenleme çalışmalarıydı.

TRT Haber ekipleri Salda hakkında kamuoyunda dolaşan iddiaları yerinde yetkililere sordu.

“İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Yeşilova Kaymakamı İsmail Alsancak, “Sosyal medyada ifade edilen bugün çıkan haberlerde gösterilen bölgenin yapılan çalışmalarla bir alakası söz konusu değildir. Mevsimsel durumdan kaynaklı olarak bölgede bulunan halk plajı mevkisinde bulunan çamlardan ve sazlıkların polenlerinden kaynaklı olarak. Bunun her yıl gelip geçici bir süreç olduğunu vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman da, “Sazlık ve ağaçlık olan kısmında gölün de bir miktar çekilmesiyle ortaya çıkan polen tozları ve ağaç birikintilerden kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Paylaşılan görüntüler Bakanlığımızca koruma altına alınan yerlerde değildir. Her iki tarafta da Beyaz Adalar ve halk plajı bölgesinde yürütülen çalışmalarla ilişkilendirmek doğru değil.” diye konuştu.

Burdur Yeşilova Kaymakamlığı öncülüğünde bir ekip konuyu araştırdı. Beyaz Adalar kısmında herhangi bir olumsuzluk gözlenmedi.

Gerekli incelemenin yapılması için göl üzerinden alınan numuneler laboratuvara gönderildi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Haziran  2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.