enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Salda Gölü çevresine kamera sistemi kurulacak

Salda Gölü çevresine kamera sistemi kurulacak
15.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Salda Gölü’nde iş makinelerinin çalışmasına kamuoyundan gelen tepkilerin ardından, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını ve yüklenici firmaya ceza verildiğini duyurdu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW)’ye dayandırdığı haberine göre,Burdur’un Yeşilova ilçesinde doğal güzelliğiyle bilinen Salda Gölü’nde iş makinelerinin çalıştırılmasına yönelik kamuoyundan gelen tepkilerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı.

Hükümetin “Millet Bahçesi” projesi kapsamında bölgede iş makineleri çalıştıran yüklenici firmanın projede yer almayan bir uygulamada bulunduğunu belirten Kurum, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını ve firmaya ceza verildiğini bildirdi.

Seksenler_2019 banner

Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamda “Salda’yı koruyacak olan projenin, kendisi kadar, uygulama usulü de çevreci olmalıdır. Bu nedenle işçilerimizden peyzaj ekiplerimize kadar herkes çok daha dikkatli olacak. En küçük hoyratlığa dahi müsaade etmeyeceğiz. Yüklenici firmaya, projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Benim Adım Melek banner

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerin hükümetin “koruma eksenli” projesini yansıtmadığını belirten Kurum, “Bizim projemiz, bembeyaz kumsallarıyla, turkuaz rengiyle, Salda’yı gelecek nesillere en güzel şekilde koruyarak aktarma projesidir” dedi.

Kurum, projenin takip edilebilmesi için bölgeye 7 gün 24 saat çalışan kamera sistemi kurulacağını belirterek, “Böylelikle dileyen vatandaşlarımız, istedikleri her an projemizi internet ortamında izleyebilecekler” dedi.

View image on Twitter

CHP’li vekilden suç duyurusu

Salda Gölü çevresinde iş makinelerinin çalıştığını gösteren görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine olay yerine giden CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, çalışmaların durdurulduğunu açıklamıştı. Çalışmaların müteahhit firma tarafından tek taraflı kararla başlatıldığını öğrendiklerini açıklayan Göker, daha sonra savcılığa başvurarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.