enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:07 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:06 Avrupa Haberleri: Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:05 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:04 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:03 Avrupa Haberler: AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:02 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:02 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:01 Avrupa Haberleri: Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:25 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
13:00 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:14 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:13 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:07 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:06 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:04 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
00:02 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Salda Gölü çevresine kamera sistemi kurulacak

Salda Gölü çevresine kamera sistemi kurulacak
15.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Salda Gölü’nde iş makinelerinin çalışmasına kamuoyundan gelen tepkilerin ardından, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını ve yüklenici firmaya ceza verildiğini duyurdu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW)’ye dayandırdığı haberine göre,Burdur’un Yeşilova ilçesinde doğal güzelliğiyle bilinen Salda Gölü’nde iş makinelerinin çalıştırılmasına yönelik kamuoyundan gelen tepkilerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı.

Hükümetin “Millet Bahçesi” projesi kapsamında bölgede iş makineleri çalıştıran yüklenici firmanın projede yer almayan bir uygulamada bulunduğunu belirten Kurum, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını ve firmaya ceza verildiğini bildirdi.

Seksenler_2019 banner

Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamda “Salda’yı koruyacak olan projenin, kendisi kadar, uygulama usulü de çevreci olmalıdır. Bu nedenle işçilerimizden peyzaj ekiplerimize kadar herkes çok daha dikkatli olacak. En küçük hoyratlığa dahi müsaade etmeyeceğiz. Yüklenici firmaya, projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Benim Adım Melek banner

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerin hükümetin “koruma eksenli” projesini yansıtmadığını belirten Kurum, “Bizim projemiz, bembeyaz kumsallarıyla, turkuaz rengiyle, Salda’yı gelecek nesillere en güzel şekilde koruyarak aktarma projesidir” dedi.

Kurum, projenin takip edilebilmesi için bölgeye 7 gün 24 saat çalışan kamera sistemi kurulacağını belirterek, “Böylelikle dileyen vatandaşlarımız, istedikleri her an projemizi internet ortamında izleyebilecekler” dedi.

View image on Twitter

CHP’li vekilden suç duyurusu

Salda Gölü çevresinde iş makinelerinin çalıştığını gösteren görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine olay yerine giden CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, çalışmaların durdurulduğunu açıklamıştı. Çalışmaların müteahhit firma tarafından tek taraflı kararla başlatıldığını öğrendiklerini açıklayan Göker, daha sonra savcılığa başvurarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.