enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şakirpaşa Havalimanı’mız Gitti…

Şakirpaşa Havalimanı’mız Gitti…
14.08.2024
A+
A-

* Çukurova Uluslararası Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşliğinde Cumartesi günü Mersin’de  gerçekleşen törenin ardından havalimanı’na, ilk yolcu uçağı inişini sağladı.

* Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılması, Şakirpaşa Havalimanının da kapatılması Adanalılar için büyük bir üzüntü oldu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Çukurova Uluslararası Havalimanı, Ağaç formunda tasarlanan hava kontrol kulesi, Çukurova’nın narenciyesinden esinlenilen turuncu rengi ve bölgenin simgesi pamuk motifleriyle süslü..

havalimanına ilk inişi Cumartesi günü, 11.43’te Türk Hava Yolları’na (THY) ait İstanbul’dan havalanan “TK2462” sefer sayılı uçağı gerçekleştirdi.

Ayrıca THY’nin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nin yaşatılması amacıyla “Gölbaşı” adını verdiği uçağın ardından, Pegasus Hava Yolları’nın Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde filosuna kattığı “Cumhuriyet” isimli İzmir’den kalkan “PGT3010” sefer sayılı uçağı piste iniş yaptı.

Çukurova Uluslararası Havalimanı'na ilk yolcu uçağı indi

Adana Taşköprü Gazetesi köşe yazarı Vedat KAHYALAR, bunun üzerine “Şakirpaşa Havalimanı’mız Gitti…” başlıklı bir yazı kaleme aldı:

87 Yıldır Adana ve çevresindeki yerleşim birimlerine hizmet eden Şakirpaşa Havalimanının durumu sonunda netleşti.
Sürekli karnından konuşmalar, seçim meydanlarında Adana’lıyı umutlandıran sözler, bakanlık ve siyasal temsilcilerin sözleri buhar oldu.
Adana Havalimanı kapanacak mı, kapandı mı? 2024 TEKNOFEST Adana Havalimanı'nda yapılacak! Adana Şakirpaşa Havalimanı kapanacak mı?
Sözde kapanmayacaktı. Kapanmayacak…
Yalan değil, yangın söndürme uçakları, eğitim uçuşları ve İHA’lar için açık kalacak.
Sonuçta; Havalimanı insanlarımız için uçuşa kapandı. 87 yıllık hizmet, sapasağlam pistler ve tesisler öylece bekleyecek.
Oysa 6 şubatta yaşanan, Hatay – Kahramanmaraş depreminde ne büyük görev yapmıştı. Bölgede ayakta kalabilen en iyi yapılardan biriydi. 7/24 yardımlar yağdı dünyadan. Ve buradan mağdurlara ulaştı sorunsuz bir biçimde…
Aslında sapasağlam, kâr eden, ayaktaki bir isletmemizin kapanması, ne kadar zengin bir ülke olduğumuzu da gösteriyor. Bekletin yedekte.. Bakarsın ileride lazım olur.
Neyse geçmiş olsun hepimize.
MERSİN LİMANI'NA 375 MİLYON DOLARLIK YATIRIM - Neta Haber
Aklıma 75 yıl önce yaşanmış bir benzer olay geldi. Paylaşayım:
1950 yılında Adana’ya / Karataş’a yapılması kararlaştırılan limanın, o dönemin TBMM Başkanı, Mersin Milletvekili B. Refik Koraltan’ın girişimleriyle Mersin’e kaydırılmasına, Adana siyaset temsilcilerinden ciddi bir itiraz olmaz ve kolaylıkla liman Mersin’e yapılır.
Türkiye’nin tarım ve sanayi üssü olan zengin Adana, ihraç edeceği sanayi ve tarım ürünlerini Mersin’den yapmaya başlar. Depolar, antrepolar, ulaşım sektörü, ithalat ve ihracat büroları ve dış ticaret Adana’dan Mersin’e taşınır. 75 yıldan beri süren bu gelenek demiryolu taşımacılığı ile sürüp giderken hava taşımacılığının da bölgemizdeki merkezi Mersin olur.
Mersin, milletvekilleriyle kadar gurur duysa azdır.
Vedat KAHYALAR
Vedat KAHYALAR
***
VEDAT KAHYALAR KİMDİR ?
1982 yılı ,Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olup 2000 yılında İşletme yüksek lisansını tamamlayarak “Yönetim Bilimi Uzmanı” unvanını almıştır.-Birçok özel sektör firmasında yönetici ve eğitim danışmanı olarak görev almıştır.-1982-1987 yılları arasında bir ecza deposunda Genel Müdür olarak görev yapmıştır.-1987-2002 yılları arasında Fabrika İşletmeciliği ve Ulusal Market Yöneticiliği yapmıştır.-2004-2009 yılları arasında Adana Organize Sanayi Bölge Müdürü olarak görev yapmıştır.

-2009-2011 yılları arasında Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri olarak görev almıştır.

Girişimcilik, Yönetim, Liderlik, Kişisel Gelişim, İletişim, Zaman Yönetimi, Beden Dili, İnovasyon, İmaj, Mağazacılık, Satış ve Pazarlama, Kümelenme, Kurum Kültürü, Kurumsallaşma konularında eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürmektedir.

2007 yılında “Toplam Kalite Yönetimi ve Verimlilik” adlı kitabı yayımladı.

2014 yılında “ Başarılı bir işletme için YENİ GİRİŞİMCİLİK “ adlı kitabı yayınlandı.

2016 yılında “ OKU TAKİP ET “ adlı kişisel gelişim kitabı yayımlandı.
Yerel ve ulusal birçok gazete ve internet sitesinde yazıları yayımlandı.

2009 yılında Ankara’da, Çukurova Lobisi tarafından “En Başarılı Bürokrat” ödülü aldı.

Türkiye’nin ilk SERA Organize Sanayi Bölgesi kuruluş çalışmalarını tamamlamış ve Adana’ya kazandırmıştır.

Türkiye’nin ilk Su ürünleri OSB kuruluş (Tarla balıkçılığı ) çalışmalarını tamamlamış ve Adana’ya kazandırmıştır.

Halen, www.taskoprugazetesi.com haber sitesinde haber ve köşe yazıları yayımlanmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.