enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:29 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:58 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:53 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:47 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:32 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:26 Ticaret satış hacmi, Kasım 2025’te yıllık bazda yüzde 7,1, perakende satış hacmi de yüzde 14,2 yükseldi…
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:19 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:11 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:07 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:07 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sakaryalılar 8 yıl aradan sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ADARAY’a kavuşuyor

Sakaryalılar 8 yıl aradan sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ADARAY’a kavuşuyor
26.10.2024
A+
A-

* 8 yıl önce seferlerine ara veren ADARAY, yeniden seferlere başlayacağı tarih öncesinde raylara inerek test sürüşüne çıktı.

* Arifiye’den yola çıkan ve Mithatpaşa’da bazı kontrollerden geçen tren, yıllar sonra Adapazarı Garı’na yanaştı.

* Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, trenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yeniden Sakaryalıların hizmetinde olacağını açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, vatandaşlara en uygun koşullarda ekonomik, güvenli, konforlu ulaşım imkânları sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Müjdesi verilmişti
Ulaşım alanında birçok müjde paylaşan Başkan Yusuf Alemdar, bir süre önce Sakaryalılara ADARAY’ın yeniden hizmete alınacağı müjdesini vermişti.

Büyükşehir ulaşım kurmayları, TCDD ile temas halinde trenin yeniden sefer yapması için çalışmalara başlamıştı.

ADARAY 8 yıl sonra Adapazarı Garı’na yanaştı: Test sürüşleri başladı

Hummalı hazırlık
Adapazarı- Arifiye hattında yeniden hizmet verecek ADARAY’ın güzergahındaki tren rayları ve durakları, Büyükşehir Belediyesi ile TCDD tarafından eş zamanlı çalışmayla yenilendi.

Vatandaşların güvenle yolculuk yapmaları için raylar kontrolden geçirildi, 7 istasyonun çevrelerindeki kaldırımla bordür taşları, uyarı levhaları, bankları, aydınlatmaları değiştirildi.

ADARAY 8 yıl sonra Adapazarı Garı’na yanaştı: Test sürüşleri başladı

8 yıl sonra gara yanaştı
Adapazarı-Arifiye hattında hizmet sunacak ADARAY, 8 yıllık aranın ardından bugün itibarıyla Sakarya’nın raylarına yeniden indi.

Uzun yıllar sonra toplu taşıma kullanıcılarının heyecanla beklediği tren, Arifiye’den yola çıktı ve Mithatpaşa’ya ulaştı. Burada bazı kontrolleri yapılan, parçaları entegre edilen ADARAY, yıllar sonra Adapazarı Tren Garı’na yanaştı.

ADARAY 8 yıl sonra Adapazarı Garı’na yanaştı: Test sürüşleri başladı

Test sürüşü başladı
Hasretin son bulduğu 8 yılın sonunda vatandaşlar da treni büyük bir sevinçle karşıladı. ADARAY, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar Adapazarı ve Arifiye arasında test sürüşleri gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın verdiği müjdeye göre ilk sefer Cumhuriyet Bayramı sabahında gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.