enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:31 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nden, Basın İlan Kurumu (BİK) ile yaşanan sorunlarla ilgili ortak basın bildirisi

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nden, Basın İlan Kurumu (BİK) ile yaşanan sorunlarla ilgili ortak basın bildirisi
A+
A-

* Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda, Basın İlan Kurumu’na kayıtlı internet haber sitelerinin karşılaştığı ortak sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

* Toplantıya katılan sektör temsilcileri, Basın İlan Kurumu (BİK) ile yaşanan sorunlar, reklam gelirlerinin azalması, yerel yönetimlerle işbirliği gibi konularda ortak bir paydada buluştu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıya SGC Başkanı Sezai Matur başkanlık ederken, Adapazarı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Gümüşel, Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Dernek Başkanı Remzi Adıyaman, Dijital Medya Derneği Başkanı Ersin İbil, BİK’e kayıtlı internet haber sitelerinin sahip ve yöneticileri katıldı.

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, sektörün yaşadığı sorunların çözümü için birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekerek “ Yeni dönemde internet haber sitelerinin güçlü bir şekilde varlıklarını sürdürebilmesi için ortak hareket etmeliyiz” dedi.

KAMU ADINA GÖREV YAPIYORUZ 
Toplantıda ağırlıklı olarak Basın İlan Kurumu’ndan, yerel yönetimlerden ve STK’lardan beklentiler dile getirilirken basın meslek örgütlerinin de dağınık görüntüsünün sona erdirilmesi talep edildi.

Haber siteleri temsilcileri, yaptıkları kamu görevinin devamı için yaşadıkları ekonomik sorunların aşılması için destek talebinde bulunurken “ Bizler üstlendiğimiz yayıncılık görevini kamu adına yapıyoruz. Yerel yönetimler ve STK’lardan gelen cüzi reklamlar ve özel ilanlarla varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Getirilen kadro zorunluluğu ile artan maliyetlerimizle varlığımızı sürdürmekte zorlanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de varlığımızı sürdürmek için hep birlikte hareket etmeliyiz” diyerek dileklerini dile getirdiler.

Toplantı bir sonuç bildirgesi yayınlanması, bu sorunların çözümü için ilgililerle görüşme yapacak bir komisyon kurulması ve toplantıların mutat olarak düzenlenmesi kararıyla son buldu.

HABER SİTELERİ TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ 
Sakarya’da yayın yapan haber sitelerinin temsilcileri olarak, sektörümüzün karşı karşıya olduğu ortak sorunlara çözüm bulmak ve daha güçlü bir yapıya kavuşmak amacıyla bir araya geldik. Bu toplantıda aldığımız kararları ve ortaya koyduğumuz ortak vizyonu kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

1- Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıda ilgili meslek örgütü başkanları ve haber sitelerinin temsilcileriyle BİK’e kayıtlı haber sitelerinin sorunları masaya yatırılmış, bu birlikteliğin devamı kararlaştırılmıştır.

2- Toplantıda alınan kararların takibi ve ilgili kurumlarla temas sağlanarak çözüm için görüşmeler yapmak üzere Sezai Matur, Remzi Adıyaman, Ersin İbil, Mustafa Gümüşel, Güven Hasbaş ve Tolga Güngörsün’den oluşan bir komisyon en kısa zamanda çalışmalarına başlayacaktır.

3- Basın İlan Kurumu’nun ilgili kurumlardan ödemeler gecikse bile faturaların haber sitelerine ödemelerin aksatmadan yapılması genel bir beklentidir.

4- Basın İlan Kurumu’na kayıtlı haber sitelerinin asgari kadrosundaki iki kişi ve sahiplerinin sarı basın kartı alabilmesi için yönetmelik değişikliği için ilgili kurumlar ve siyasiler nezdinde girişimde bulunulacaktır.

5- Yerel yönetimlerin, STK’ların ve siyasi partilerin basın bültenlerini kamuoyuna yansıtan haber sitelerinin varlıklarını sürdürebilmesi noktasında desteklenmeleri beklenmektedir. Kurulan komisyon bu konuda ilgililerle gerekli temasları sağlayacaktır.

6- Sakarya’da yayın haber siteleri, içerik, tasarım ve yazılım açısından eksikliklerini giderme, ortak haber havuzu oluşturma, ziyaretçi trafiğini arttırma, özel sektör reklamlarının alımı gibi konularda da işbirliği yapacaktır.

7- Basın toplantılarında sektörle resmi bir bağı olmayanların davet edilmesiyle ilgili,  kurum ve kuruluşların gerekli hassasiyet göstermelerini beklemekteyiz.

8- Bazı yerel yönetimlerin BİK mevzuatına aykırı olarak şirketler üzerinden BİK’e kayıtlı olmayan haber sitelerine reklam verdiği gözlenmekte olup, bu konuda ilgililerin hassasiyet göstermeleri beklenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.