enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:33 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:23 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak
00:14 İstanbul Fatih’te zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden Böcek ailesi soruşturma sürüyor…
23:13 AK Parti Grup Başkanı Güler: Cumhur İttifakı ile birlikte İmralı ziyaretine olumlu fikir beyan ediyoruz
12:54 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:51 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:50 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:41 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:33 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:32 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:28 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nden, Basın İlan Kurumu (BİK) ile yaşanan sorunlarla ilgili ortak basın bildirisi

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nden, Basın İlan Kurumu (BİK) ile yaşanan sorunlarla ilgili ortak basın bildirisi
A+
A-

* Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda, Basın İlan Kurumu’na kayıtlı internet haber sitelerinin karşılaştığı ortak sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

* Toplantıya katılan sektör temsilcileri, Basın İlan Kurumu (BİK) ile yaşanan sorunlar, reklam gelirlerinin azalması, yerel yönetimlerle işbirliği gibi konularda ortak bir paydada buluştu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıya SGC Başkanı Sezai Matur başkanlık ederken, Adapazarı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Gümüşel, Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Dernek Başkanı Remzi Adıyaman, Dijital Medya Derneği Başkanı Ersin İbil, BİK’e kayıtlı internet haber sitelerinin sahip ve yöneticileri katıldı.

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, sektörün yaşadığı sorunların çözümü için birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekerek “ Yeni dönemde internet haber sitelerinin güçlü bir şekilde varlıklarını sürdürebilmesi için ortak hareket etmeliyiz” dedi.

KAMU ADINA GÖREV YAPIYORUZ 
Toplantıda ağırlıklı olarak Basın İlan Kurumu’ndan, yerel yönetimlerden ve STK’lardan beklentiler dile getirilirken basın meslek örgütlerinin de dağınık görüntüsünün sona erdirilmesi talep edildi.

Haber siteleri temsilcileri, yaptıkları kamu görevinin devamı için yaşadıkları ekonomik sorunların aşılması için destek talebinde bulunurken “ Bizler üstlendiğimiz yayıncılık görevini kamu adına yapıyoruz. Yerel yönetimler ve STK’lardan gelen cüzi reklamlar ve özel ilanlarla varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Getirilen kadro zorunluluğu ile artan maliyetlerimizle varlığımızı sürdürmekte zorlanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de varlığımızı sürdürmek için hep birlikte hareket etmeliyiz” diyerek dileklerini dile getirdiler.

Toplantı bir sonuç bildirgesi yayınlanması, bu sorunların çözümü için ilgililerle görüşme yapacak bir komisyon kurulması ve toplantıların mutat olarak düzenlenmesi kararıyla son buldu.

HABER SİTELERİ TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ 
Sakarya’da yayın yapan haber sitelerinin temsilcileri olarak, sektörümüzün karşı karşıya olduğu ortak sorunlara çözüm bulmak ve daha güçlü bir yapıya kavuşmak amacıyla bir araya geldik. Bu toplantıda aldığımız kararları ve ortaya koyduğumuz ortak vizyonu kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

1- Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıda ilgili meslek örgütü başkanları ve haber sitelerinin temsilcileriyle BİK’e kayıtlı haber sitelerinin sorunları masaya yatırılmış, bu birlikteliğin devamı kararlaştırılmıştır.

2- Toplantıda alınan kararların takibi ve ilgili kurumlarla temas sağlanarak çözüm için görüşmeler yapmak üzere Sezai Matur, Remzi Adıyaman, Ersin İbil, Mustafa Gümüşel, Güven Hasbaş ve Tolga Güngörsün’den oluşan bir komisyon en kısa zamanda çalışmalarına başlayacaktır.

3- Basın İlan Kurumu’nun ilgili kurumlardan ödemeler gecikse bile faturaların haber sitelerine ödemelerin aksatmadan yapılması genel bir beklentidir.

4- Basın İlan Kurumu’na kayıtlı haber sitelerinin asgari kadrosundaki iki kişi ve sahiplerinin sarı basın kartı alabilmesi için yönetmelik değişikliği için ilgili kurumlar ve siyasiler nezdinde girişimde bulunulacaktır.

5- Yerel yönetimlerin, STK’ların ve siyasi partilerin basın bültenlerini kamuoyuna yansıtan haber sitelerinin varlıklarını sürdürebilmesi noktasında desteklenmeleri beklenmektedir. Kurulan komisyon bu konuda ilgililerle gerekli temasları sağlayacaktır.

6- Sakarya’da yayın haber siteleri, içerik, tasarım ve yazılım açısından eksikliklerini giderme, ortak haber havuzu oluşturma, ziyaretçi trafiğini arttırma, özel sektör reklamlarının alımı gibi konularda da işbirliği yapacaktır.

7- Basın toplantılarında sektörle resmi bir bağı olmayanların davet edilmesiyle ilgili,  kurum ve kuruluşların gerekli hassasiyet göstermelerini beklemekteyiz.

8- Bazı yerel yönetimlerin BİK mevzuatına aykırı olarak şirketler üzerinden BİK’e kayıtlı olmayan haber sitelerine reklam verdiği gözlenmekte olup, bu konuda ilgililerin hassasiyet göstermeleri beklenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.