enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şahin: Endişelenmek için bir neden yok

Şahin: Endişelenmek için bir neden yok
03.12.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / BioNTech’in kurucularından Prof. Uğur Şahin, Covid-19 aşısının yeni Omicron varyantına karşı büyük olasılıkla koruma sağladığını açıkladı. Şahin yeni varyanttan ziyade aşı olmayanlar nedeniyle endişelendiğini söyledi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, BioNTech şirketinin kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, geliştirdikleri Covid-19 aşısının Omicron varyantına  karşı da büyük olasılıkla güçlü koruma sağladığını açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan Şahin, önümüzdeki iki hafta boyunca iki ve üç doz BioNTech/Pfizer’in Comirnaty aşısını  olanlardan alınan kan örnekleri üzerinde laboratuvar testlerinin yapılacağını ve aşının Omicron varyantına etkili olup olmadığının inceleneceğini söyledi.

Şahin, “İnsanların, Omicron’un neden olduğu ciddi hastalığa karşı yeterli miktarda korumaya sahip olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Ciddi hastalıkla hastaneye yatma ya da yoğun bakımı kast ettiğini belirten Şahin,gerekli olup olmadığı belli olmasa da BioNTech’in aşının Omicron varyantına göre güncellenen bir versiyonu üzerinde çalıştığını kaydetti.

Şahin üçüncü güçlendirici dozun Omicron  varyantına karşı bir koruma katmanı sağlamasının muhtemel olduğunu belirterek  “Özellikle endişelenmek için bir neden yok. Şu an beni endişelendiren tek şey hala aşılanmayan kişilerin olması” şeklinde konuştu.

Laboratuvar testlerinin Omicron varyantında hafif ve orta dereceli hastalıkta aşı korumasında bir miktar kayıp yaşandığını göstermesini beklediğini söyleyen Şahin, ancak bu kaybın boyutunu tahmin etmenin zor olduğunu belirtti.

Baskın varyant olur mu?

Şahin’in açıklamaları ABD merkezli ilaç ve aşı üreticisi Moderna’nın  CEO’su Stephane Bancel’in açıklamalarının ardından geldi.

Bancel, mevcut korona aşılarının etkisinin yeni ortaya çıkan Omicron varyantına karşı daha düşük olabileceğini söylemiş, uygulanan aşıların halen baskın olan Delta varyantına karşı etkili olduğunu kaydetmişti.

Şahin Omicron’un Delta varyantı gibi baskın olup olmayacağı tartışmasına çekilmek istemediğini belirterek “Ama bu olsa bile panik yapmayı gerektirecek bir neden değil” şeklinde konuştu.

Öte yandan Omicron dünya genelinde yayılmaya devam ederken, pek çok ülke Omicron’a karşı art arda kısıtlamalar yürürlüğe sokuyor.

EK Kaynaklar *Reuters

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.