enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şahin: Endişelenmek için bir neden yok

Şahin: Endişelenmek için bir neden yok
03.12.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / BioNTech’in kurucularından Prof. Uğur Şahin, Covid-19 aşısının yeni Omicron varyantına karşı büyük olasılıkla koruma sağladığını açıkladı. Şahin yeni varyanttan ziyade aşı olmayanlar nedeniyle endişelendiğini söyledi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, BioNTech şirketinin kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, geliştirdikleri Covid-19 aşısının Omicron varyantına  karşı da büyük olasılıkla güçlü koruma sağladığını açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan Şahin, önümüzdeki iki hafta boyunca iki ve üç doz BioNTech/Pfizer’in Comirnaty aşısını  olanlardan alınan kan örnekleri üzerinde laboratuvar testlerinin yapılacağını ve aşının Omicron varyantına etkili olup olmadığının inceleneceğini söyledi.

Şahin, “İnsanların, Omicron’un neden olduğu ciddi hastalığa karşı yeterli miktarda korumaya sahip olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Ciddi hastalıkla hastaneye yatma ya da yoğun bakımı kast ettiğini belirten Şahin,gerekli olup olmadığı belli olmasa da BioNTech’in aşının Omicron varyantına göre güncellenen bir versiyonu üzerinde çalıştığını kaydetti.

Şahin üçüncü güçlendirici dozun Omicron  varyantına karşı bir koruma katmanı sağlamasının muhtemel olduğunu belirterek  “Özellikle endişelenmek için bir neden yok. Şu an beni endişelendiren tek şey hala aşılanmayan kişilerin olması” şeklinde konuştu.

Laboratuvar testlerinin Omicron varyantında hafif ve orta dereceli hastalıkta aşı korumasında bir miktar kayıp yaşandığını göstermesini beklediğini söyleyen Şahin, ancak bu kaybın boyutunu tahmin etmenin zor olduğunu belirtti.

Baskın varyant olur mu?

Şahin’in açıklamaları ABD merkezli ilaç ve aşı üreticisi Moderna’nın  CEO’su Stephane Bancel’in açıklamalarının ardından geldi.

Bancel, mevcut korona aşılarının etkisinin yeni ortaya çıkan Omicron varyantına karşı daha düşük olabileceğini söylemiş, uygulanan aşıların halen baskın olan Delta varyantına karşı etkili olduğunu kaydetmişti.

Şahin Omicron’un Delta varyantı gibi baskın olup olmayacağı tartışmasına çekilmek istemediğini belirterek “Ama bu olsa bile panik yapmayı gerektirecek bir neden değil” şeklinde konuştu.

Öte yandan Omicron dünya genelinde yayılmaya devam ederken, pek çok ülke Omicron’a karşı art arda kısıtlamalar yürürlüğe sokuyor.

EK Kaynaklar *Reuters

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.