enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sağlıkçılardan önce ünlülere aşı yapılmasına soruşturma

Sağlıkçılardan önce ünlülere aşı yapılmasına soruşturma
05.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Polonya’da öncelik sıralamasında olmadıkları halde 18 ünlüye Covid-19 aşısı yapılması tepkilere neden oldu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Polonya'da aşı kampanyası 27 Aralık'ta başladı

Polonya’da aşı kampanyası 27 Aralık’ta başladı

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP)’ye dayandırdığı haberine göre,Polonya’da bazı ünlü kişilere ve siyasetçilere öncelik sıralamasında olmadıkları halde Covid-19 aşısı yapılması, kamuoyunda büyük tepkiye neden olunca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yapılan düzenlemeye göre çoğu Avrupa ülkesi gibi aşılama kampanyasına 27 Aralık’ta başlayan Polonya’da aşı öncelikli olarak sağlık çalışanlarına ve ailelerine yapılması gerekiyor.

Henüz sağlık görevlilerinin tamamı aşılanmadan, aralarında milletvekili ve eski Başbakan Leszek Miller’in de bulunduğu şarkıcı, oyuncu ve televizyon sunucusu gibi tanınmış 18 kişilik bir gruba aşı yapıldığı ülke basınına yansıdı.

Olay, 30 Aralık’ta eski Başbakan Miller’in sosyal medya hesabından hastaneden aşı olduğuna ilişkin verilen belgeyi paylaşmasıyla ortaya çıktı.

“Aşı kampanyasına destek vermek için”

Skandalın yaşandığı Varşova Tıp Üniversitesi Hastanesi, ellerinde 450 doz aşı olduğu ve bunlardan 300’ünün çalışanlarına, 132’sinin de çalışanların ailelerine yapıldığını açıkladı. Hastane, kalan 18 aşının ise ülkedeki aşılama kampanyasına destek vermek amacıyla “aşı elçisi” olarak tanınmış kişilere yapıldığını belirtti.

Hükümet Sözcüsü Piotr Muller ise Pazartesi günü yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek “Umuyorum ki olayda suçlu olan taraflar bir an önce cezalandırılacaktır” dedi.

İktidar partisi üyelerinin aşı olduğu ortaya çıkmıştı

Polonya’da iktidarda olan Kanun ve Adalet Partisi’nin bazı yerel yöneticilerine de sağlık çalışanlarından önce aşı yapıldığı daha önce ortaya çıkmıştı. Başbakan Mateusz Morawiecki “gerçek bir skandal” diye tanımladığı olayla ilgili Cumartesi günü, “Aşılama sürecinin kurallarına uymak sosyal dayanışma kurallarına saygının bir ifadesidir. Kuralları çiğnemenin meşru bir gerekçesi olamaz” demişti.

Polonya’nın kullanacağı BionTech aşıları 26 Aralık’ta ülkeye ulaştı. Sağlık çalışanlarının ardından ay sonuna kadar öğretmenler ve ordu mensuplarının aşılanması planlanıyor. Daha sonra ise 38 milyonluk ülkenin geri kalanının aşılanmasına başlanacak.

Aşılama sürecinden sorumlu hükümet yetkilisi Michal Dworczyk, şimdiye kadar 50 bin kişiye aşı vurulduğunu ve yılın ilk üç ayında 2,9 milyon kişinin aşısının tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Ocak 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.