enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:09 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:08 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:07 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:06 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:05 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:04 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:03 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:02 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sadyr Zhaparov, EAEU içindeki en acil talimatlara dikkat çekiyor

Sadyr Zhaparov, EAEU içindeki en acil talimatlara dikkat çekiyor
21.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadyr Zhaparov, Issyk-Kul Oblastı’nın Çolpon-Ata kasabasında Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) üye ülkelerinin hükümet başkanlarıyla bir araya geldi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın Bişkek Temsilcisi Ayperi Berkmirzayeva’nın haberine göre, Sadyr Zhaparov yaptığı konuşmada, EAEU ülkelerinin sadece komşu sınırlarıyla değil, aynı zamanda dostluk bağları ve yüzyıllardır bir arada yaşama deneyimi ile de birleştiğini vurguladı.

“Bugünkü toplantımızın Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30. yıldönümü arifesinde gerçekleşmesi dikkate değerdir. Avrasya Hükümetlerarası Konseyi toplantısının sonucunun EAEU ve EAEU içindeki işbirliğinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunacağından eminim. faaliyetlerinin etkinliğini artırmak. Kırgızistan’ın Birlik’teki entegrasyon süreçlerinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunmaya devam edeceğinden emin olmak istiyorum.” dedi.

Ona göre, geçen yıl herkes, tüm toplumun sosyo-ekonomik yaşamında silinmez bir iz bırakan ve ekonomik aktivitede düşüşe neden olan bir koronavirüs pandemisi ile karşı karşıya kaldı.

“Bu yıl Birliğimiz 7. yılını kutlayacak ve bu süre zarfında çok şey başardık. Maalesef koronavirüs pandemisi sadece Kırgızistan’ın değil, Birlik’in diğer ülkelerinin de makroekonomik beklentilerini zayıflattı. ekonomi ancak 2023 yılına kadar pandemi öncesi seviyesine geri dönecek. 2021’de ekonomik aktivite düzeldikçe reel GSYİH büyümesi yüzde 3,8 olacak. 2022-2023’te GSYİH büyümesinin ortalama yüzde 4,4 olması bekleniyor.”

Devlet başkanı, Birliğin işleyişi döneminde, ortak pazarlar yaratmaya ve Avrasya entegrasyonunu derinleştirmeye yönelik olumlu hedeflere ulaşıldığını kaydetti.

“Bu tür başarılar arasında Emeklilik Güvenliği Anlaşmasının imzalanması, Sınır Tanımayan Çalışma ve COVID Free Travel projelerinin başlatılması ve Avrupa Birliği’nin temel önceliklerini güncelleyen ve ayarlayan “2025’e kadar EAEU sanayi politikasının ana yönleri” belgesinin kabul edilmesi yer alıyor. küresel endüstriyel üretimde değişen eğilimleri ve standartları yansıtmak için endüstriyel işbirliği.

Sonuç olarak, Başkan Zhaparov, Birliğin her üye devletinin kapasitesini artırma, üretim zincirleri oluşturma ve ihracat potansiyelini artırma gereğini vurguladı.

Toplantıya Ermenistan Başbakanları Nikol Pashinyan, Belarus Roman Golovchenko, Kazakistan Askar Mamin, Rusya Hükümeti Başkanı Mikhail Mişustin, Avrasya Ekonomi Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mikhail Myasnikovich ve Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov katıldı. gözlemci.

Kırgızistan'da Devlet Başkanının yetkileri artıyor mu?

HABER: Ayperi Berkmirzayeva

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.