enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sabancı suikastı faili Fehriye Erdal hala Belçika’nın “en çok arananlar” listesinde

Sabancı suikastı faili Fehriye Erdal hala Belçika’nın “en çok arananlar” listesinde
09.01.2022
A+
A-

BELÇİKA – TÜHA HABER / Özdemir Sabancı suikastının faillerinden terörist Fehriye Erdal, cinayetin üzerinden geçen 26 yılda hala yakalanamadı. Fehriye Erdal, cinayetten sonra kaçtığı Belçika’da en çok arananlar listesinde yer alıyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriHaber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, Sabancı Holding yöneticisi Özdemir Sabancı dahil 3 kişi, 9 Ocak 1996’da DHKP-C’li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center’da öldürüldü. Cinayetin faillerinden terörist Erdal, Türkiye’den kaçtıktan sonra yakalandığı ve bir süre ceza aldığı Belçika’da da aranıyor.

Firari Fehriye Erdal, Belçika’nın “en çok aranan kişiler” listesindeki 14 kişiden biri. Ancak Belçika’da uzun yıllar süren yargı sürecinin ardından 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen Fehriye Erdal hala yakalanabilmiş değil.

Ev hapsinden firar etmişti

Terörist Erdal, Sabancı suikastının ardından Türkiye’den kaçtı. Erdal, cinayetten 3 yıl sonra 1999’da Belçika’nın Knokke şehrinde evinde çıkan yangın sonucu “Neşe Yıldırım” adına düzenlenmiş sahte pasaportla yakalandı.

Çete üyesi” olmak suçundan yargılanan Erdal, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra ev hapsine alınan Fehriye Erdal, 2006’da firar etti.

Erdal’ın firarından 2 gün sonra Bruges Ceza Mahkemesi, 28 Şubat 2006’da, Erdal’a gıyabında 4 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca Erdal’ın 10 yıl boyunca kamu haklarından mahrum edilmesi kararlaştırıldı. Gent Temyiz Mahkemesi de 7 Kasım 2006’da bu cezaları onadı.

Bruges Mahkemesi, aynı dava kapsamında DHKP-C’yi “terör örgütü” olarak nitelendirdi. Böylece Belçika’da adli alanda örgütün terörist sıfatı resmiyete döküldü.

Bruges Ağır Ceza Mahkemesi, suikastın üzerinden 20 yıl geçtikten sonra 25 Mayıs 2016’da Erdal’ın Türkiye’de işlediği suçlardan Belçika’da yargılanmasına karar verdi. Mahkeme, 2017’de DHKP-C üyesi Erdal’ı Türkiye’de işlediği suçlardan gıyabında 15 yıl hapis cezası ile 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezasına çarptırdı.

Özdemir Sabancı suikastı

İş adamı Özdemir Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996 ‘da DHKP-C’li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center’da öldürüldü. Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edildi.

Mustafa Duyar yakalanıp hapse atıldı, 1999’da hapishanedeki bir isyanda öldürüldü. Fehriye Erdal ve İsmail Akkol ise kaçmayı başardı. Yunanistan’da yargılanıp serbest bırakılan Akkol, 2016’da Türkiye’ye yasa dışı yollardan girince yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gıyabında hapis cezası bulunan terörist Erdal’ın ise nerede olduğu bilinmiyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ocak 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.