enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Ukrayna’nın Doğusunda Çatışma Uyarısı

Rusya’dan Ukrayna’nın Doğusunda Çatışma Uyarısı
03.12.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Son dönemde Ukrayna sınırında askeri yığınağını arttıran Rusya’dan Ukrayna’nın doğusuna yönelik yeni çatışma uyarısı geldi. Kremlin, bölgede yeni bir çatışma çıkma olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)‘e dayandırdığı haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Moskova’nın, Ukrayna’nın doğusundaki askeri hareketlilikten ve Ukrayna’nın Rusya’ya karşı askeri bir harekat düzenlemesinden endişe duyduğunu söyledi. Ukrayna’ysa böyle bir planın olmadığını dile getiriyor ve aksine Moskova’yı bir askeri harekat hazırlığında olmakla suçluyor.

Peskov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ı geri alma sözünü doğrudan bir tehdit olarak gördüğünü söyledi. Kremlin Sözcüsü, “Bu şekilde bir formül, Kiev’in bir Rus bölgesine girmeye çalışmak için güç kullanmak da dahil herhangi bir seçeneği kullanabileceği anlamına geliyor” dedi.

Rusya, 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmişti. Rusya’nın bu girişimine tepki gösteren uluslararası kamuoyu, Kırım’ı Rus toprağı olarak kabul etmiyor.

Rusya’nın son dönemde Ukrayna’nın doğu sınırında ciddi bir askeri yığınak yapması da Rusya’nın olası bir yeni askeri harekatı konusundaki kaygıları arttırıyor.

NATO, AB ve ABD, olası bir Rus saldırısına karşı Ukrayna’ya desteklerini dile getiriyor.

[TÜHA Haber Ajansı, Reuters, 03 Aralık 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.