enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Türkiye’ye Ukrayna uyarısı

Rusya’dan Türkiye’ye Ukrayna uyarısı
26.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türkiye’ye Ukrayna’nın “militarist duygularını” teşvik etmeme uyarısı yaptı. Lavrov “Umuyoruz ki Ankara izlediği çizgiyi meşru endişelerimiz uyarınca düzeltir” ifadelerini kullandı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW, Reuters / EC, SÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’ye Ukrayna’nın “militarist duygularını” teşvik etmeme uyarısı yaptı.

Lavrov’un açıklaması Türkiye ile Ukrayna arasında savunma sanayii konusunda işbirliğini artırma açıklamasının ardından geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 9. Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere Nisan ayında Türkiye’ye gelmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapmıştı.

Erdoğan görüşme sonrası ortak basın toplantısında “Ukrayna ile ilişkilerimizde savunma sanayii bir diğer önemli boyutu teşkil ediyor. Siyasi ve savunma konularının birbiriyle bağlantısı dikkate alarak, dışişleri ve savunma bakanlarımızın katılımıyla 2+2 formatıyla yeni bir platformda istişarelerimizi başlattık. Bu şekilde ülkelerimiz arasındaki eşgüdümü pekiştiriyoruz. İşbirliğimiz, hiçbir surette üçüncü ülkelere karşı bir girişim değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Lavrov: Umarız Ankara çizgisini düzeltir

Lavrov, Argumenti i Fakti gazetesine yaptığı açıklamada “Türk meslektaşlarımıza durumu dikkatli bir biçimde analiz etmelerini ve Kiev’in militaristik duygularını teşvik etmeyi durdurmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi. Lavrov Rusya topraklarına kattığı Kırım’a yönelik Ukrayna’nın “saldırgan” eylemlerini teşvik etmenin Rusya’nın toprak bütünlüğüne tecavüz boyutuna ulaştığını söyledi. Lavrov “Umuyoruz ki Ankara izlediği çizgiyi meşru endişelerimiz uyarınca düzeltir” ifadelerini kullandı.

Türkiye diğer NATO ülkeleri gibi Moskova’nın 2014 yılında Kırım’ı ilhakını eleştiriyor ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne destek veriyor. Erdoğan Zelenskiy ile yaptığı görüşmede de “Türkiye olarak Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini güçlü bir şekilde savunduk. Kırım’ın ilhakını tanımama yönündeki prensip kararımızı bir kez daha teyit ettik” demişti.

Savunma ihracatını dış politik hedeflerinden biri haline getiren Türkiye’nin Ukrayna’ya sattığı SİHA’larda Rusya’da rahatsızlık yaratıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.