enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama

Rusya’dan Tek Yönlü Dış Uçuşların Fiyatında Patlama
22.09.2022
A+
A-

Advertisement

Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın seferberlik ilanıyla birlikte 300 bin yedek askerin Ukrayna savaşını desteklemek için silah altına alınacağını kaydetti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘Kremlin’in internet sitesinden’den edindiği bilgiye göre, Öte yandan Putin’in açıklaması askerlik yaşındaki erkeklerin ülkeyi terk etmesine izin verilmeyeceği kaygılarını beraberinde getirdi. Bu durum seferberlik ilanının ardından Rusya’dan tek yönlü dış uçuşların fiyatında patlama olmasına neden oldu.

Yapılan açıklamada seferberliğin yalnızca yedek askerleri kapsayacağı belirtilmişti. Şoygu bunun 300 bin askere denk geldiğini söyledi ve bu askerlere Ukrayna’ya gitmeden önce eğitim verileceğini, bu birliklere öğrencilerin ve askerlik hizmetini yapmakta olan kişilerin dahil olmayacağını kaydetti.

Şoygu, ”Bunlar orduda görev yapan, askeri uzmanlığı olan, savaş deneyimi olan kişiler” diye konuştu.

Şoygu, Rusya’nın 25 milyon potansiyel savaşçıya sahip olduğunu söyledi.

Kremlin’in internet sitesinde yayınlanan kararnamede de, askere çağırılacakların sadece daha önce askeri deneyimi olan yedek askerler için geçerli olacağı belirtildi.

Savunma Bakanı, halihazırda askerliğini yapmakta olan kişilerin ise bu seferberlik ilanından etkilenmeyeceklerini ve bu kişilerin Rusya Federasyonu topraklarında hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Şoygu, seferberliğin Rusya’nın Ukrayna’daki bin kilometrelik cephe hattının gerisinde tuttuğu bölgelerdeki kontrolunu sağlamlaştırmasını sağlayacağını söyledi.

Kremlin, sınırların seferberlik emri kapsamına girenlere kapanıp kapanmayacağı konusunda yorum yapmayı reddetti ve yasa belirginleşirken sabırlı olunması çağrısı yaptı.

Moskova-İstanbul uçuşları tükendi

Öte yandan Google Trends verileri Rusya’nın en popüler uçuş sitesi Aviasales’in aramalarında patlama olduğunu ortaya koydu.

Moskova’dan İstanbul’a ve Ermenistan’ın başkenti Erivan’a doğrudan uçuşlarda yer kalmadı. Her iki ülke de Ruslar’dan vize istemiyor.

Moskova’dan İstanbul’a Türk Hava Yolları aracılığıyla yapılan uçuşların tamamı da ya doluydu ya da Moskova saatiyle 14.15 itibariyle Pazar gününe kadar mevcut değildi.

Moskova’dan Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e olan uçuşlar dahil bazı duraklamalı rotalara da uçuş bulunamıyor.

Öte yandan Dubai’ye en ucuz uçak bileti 5 bin doların üstüne çıktı, bu da aylık ortalama fiyatın beş katı.

Türkiye’ye tek yön uçuşlar da bin 150 dolara (70 bin ruble) çıktı. Bir hafta önce bu uçuşların fiyatı 360 dolar (22 bin ruble) civarıydı.

Rusya Turizm Dairesi Başkanı, şimdiye kadar yurtdışı seyhatlerine herhangi bir kısıtlama getirilmediğini belirtti.

Rusya’nın önde gelen hava yolu şirketi Aeroflot da bilet satışlarına kısıtlama getirmediklerini bildirdi.

Rusya: ”5 bin 937 Rus askeri öldü”

Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, son altı ayda ilk kez Rusya’nın savaştaki ölü sayısını açıklayarak 5 bin 937 Rus askerinin savaşın başlamasından bu yana hayatını kaybettiğini bildirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.