enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Navalny’ye “Moskova’ya Dön” Çağrısı

Rusya’dan Navalny’ye “Moskova’ya Dön” Çağrısı
30.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya Federal Hapishane Dairesi, zehirlendiği için Almanya’ya tedaviye giden ve halen orada bulunan muhalif siyasetçi Alexei Navalny’ye ülkeye dön çağrısı yaptı.

Yapılan çağrıda, Navalny’nin bu sabah itibariyle Moskova’ya dönmesi, gidip bildirimde bulunması istendi. Aksi takdirde Nalavny’nin ülkeye döndüğünde, hakkındaki ertelenmiş mahkumiyet kararı nedeniyle hapse gireceği uyarısında bulunuldu.

Rusya lideri Vladimir Putin’e karşı muhalif isimlerden biri olan Alexei Navalny, Ağustos ayında Moskova’ya uçuşu sonrası fenalaşarak hastaneye kaldırılmış ve daha sonra kendisinin zehirlendiği anlaşılmıştı. Navalny, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in girişimiyle tedavisi için Almanya’ya gitti. Almanya ve diğer batılı ülkeler Kremlin’i muhalif siyasetçinin zehirlenmesinden sorumlu tuttular.

Rus muhalif siyasetçi Navalny, zehirlenmesinin ardından Almanya'da tedavi gördü
Rus muhalif siyasetçi Navalny, zehirlenmesinin ardından Almanya’da tedavi gördü

Rusya yönetimi yaptığı açıklamalarda her defasında Navalny’nin zehirlenmesine yönelik iddiaları reddetti.

Ağustos ayından bu yana tedavi gördüğü Almanya’da kalmayı sürdüren Navalny’ye Rusya Federal Hapishane Dairesi bugün için ültimatom verdi. Yapılan açıklamada Navalny’nin bugün Moskova’ya dönerek bildirimde bulunmaması halinde hakkında 2014 yılında verilen mahkumiyet kararı uyarınca ülkeye döndüğünde hapse atılacağı belirtildi.

Lancet isimli bir İngiliz tıp dergisinde yayımlanan bir makalede, Navalny’nin Berlin’deki hastaneden 20 Eylül’de taburcu olduğu, zehirlenme sonucu ortaya çıkan semptomların, 12 Ekim tarihine kadar devam ettiği belirtildi. Navalny’nin noviçok denilen bir kimyasal maddeyle zehirlendiği tespit edilmişti.

Navalny’nin Sözcüsü Kira Yarmysh yaptığı açıklamada kendilerine avukatlar aracılığıyla iletilen Moskova’ya dön çağrısına şu aşamada Navalny’nin riayet etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Sözcü muhalif siyasetçinin tedavi sonrası nekahet döneminde olduğunu söyledi.

Hakkında 3,5 yıl ertelenmiş hapis cezası bulunan Navalny, bu cezanın da siyasi bir karar olduğunu savunuyor.

Kremlin yönetimi tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, Navalny’nin her Rus vatandaşı gibi istediği zaman ülkesine dönebileceği ifade edilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.