enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Kafkaslar’da dev tatbikat

Rusya’dan Kafkaslar’da dev tatbikat
22.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya, Karadeniz ve Hazar bölgelerini de kapsayan “Kafkas 2020” tatbikatını başlattı. Altı günlük tatbikata Çin, Ermenistan ve İran da katılıyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa)’ya dayandırdığı haberine göre, Rusya Kafkaslar’da 80 bin askerin katılımıyla dev tatbikat başlattı.

Cumartesi gününe kadar devam edecek “Kafkas 2020” tatbikatına Çin, Ermenistan, Pakistan, Belarus ve Myanmar’dan askerlerin yanı sıra İran’dan da savaş gemilerinin katıldığı açıklandı. Tatbikata katılan yabancı asker sayısının bine yakın olduğu belirtiliyor. Tatbikatta Azerbaycan, Kazakistan, Tacikistan, İran ve Endonezya’dan gözlemciler de yer alacak.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, tatbikatın güdümlü füzeler ve insansız hava araçları (İHA) ile elektronik savaş faaliyetlerine odaklanacağı belirtilerek “Kafkas 2020″de müttefik ülkelerle askeri koordinasyonun güçlendirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

14 üs kullanılıyor

Tatbikatta Rusya’nın güneyi, Karadeniz ve Hazar Denizi bölgesindeki 14 üssün kullanılacağı, terörizmle mücadele çerçevesinde silahlı çatışmaların çözümünde askeri müdahale senaryoları üzerinde çalışılacağı belirtildi.

Teknik personel ve sivil savunma ekiplerinin de katılacağı tatbikatta 250 tankın yanı sıra Su-27 ve Su-30SM savaş uçakları ile yaklaşık 60 askeri nakliye uçağı da yer alıyor.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov Cumartesi günü yaptığı açıklamada “tatbikatın saldırgan karakter taşımadığı”na vurgu yapmıştı.

Rusya, koronavirüs salgını nedeniyle tatbikat programını yavaşlatmış, NATO’ya da aynı yönde çağrı yapmıştı. Bu yıl Rusya’nın gerçekleştirdiği en büyük tatbikat olan “Kafkas 2020″nin kapsamı geçen yıllara göre daha dar tutuldu.

Geçen yılki “Merkez 2019” tatbikatına 128 bin asker, 2018’deki “Doğu” tatbikatına ise 300 bin asker katılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.