enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Rusya yaptırımlarını ihlal edenin varlıklarına el konulsun”

“Rusya yaptırımlarını ihlal edenin varlıklarına el konulsun”
26.05.2022
A+
A-

BRÜKSEL – TÜHA HABER / Avrupa Komisyonu, Rusya yaptırımlarını ihlal edenlerin daha sert şekilde cezalandırılmasını istedi. Bu bağlamda Rus oligarkların AB’de dondurulan yaklaşık 30 milyar euro değerinde varlıklarına el konulabilecek.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın Avrupa Temsilciliğinin haberine göre, Avrupa Komisyonu, Rusya’ya yönelik yaptırımların ihlaline karşı daha etkili şekilde önlem almaya hazırlanıyor. Bu bağlamda, yaptırımları ihlal eden şirketlerin veya şahısların dondurulmuş mal varlıklarına daha kolay el konulmasının önü açılacak.

Avrupa Komisyonu’ndan Çarşamba günü yapılan açıklamada, Rusya’ya yönelik yaptırım kararlarının ihlal edilmesinin Avrupa çapında suç olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret edildi.

Conference talk with Commissioner for Justice Didier REYNDERS on the First Rule of Law Report: a new start for the promotion of EU values | Coleurope

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Adaletten Sorumlu Üyesi Didier Reynders Rusya yaptırımlarının ihlal edilmesinin AB üyesi 12 ülkede suç, 13 ülkede idari suç veya suç, iki ülkede de sadece idari suç olarak kabul edildiğini belirterek, cezaların da farklılık gösterdiğini söyledi. Reynders bu konuda Komisyonun daha katı ve tutarlı bir çerçeve oluşturmak istediğini ifade etti.

Oligarkların takibi zor

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle AB, Rus şirketlerine ve şahıslara karşı çok sayıda yaptırım uyguladı. Ancak Almanya da dahil olmak üzere birçok AB ülkesi, söz konusu yaptırım kararlarını uygulamakta sorun yaşıyor. Hükümet yetkililerine göre, Rus oligarklar iç içe geçmiş kurumsal yapılar aracılığıyla mal varlıklarını gizledikleri için, servetlerinin tespiti zor oluyor.

AB’de şu ana kadar Rus oligarklara ait yaklaşık 10  milyar euro değerindeki fiziksel varlık ve 20 milyar euro tutarında banka hesabı donduruldu. El konulan Rus varlığı ise yok. Ancak söz konusu mal varlıklarına bundan böyle kısmen el konularak Ukrayna’nın yeniden inşasını finanse etmek için kullanılması talep ediliyor.

Mevcut yasal duruma göre ise, el koyma işlemi için mahkeme kararı gerekiyor. Mahkeme kararı ile birlikte sadece söz konusu suçla doğrudan bağlantılı olan varlıklara da el konulabiliyor.

Komisyonun yaptırım ihlallerinin Avrupa çapında suç olarak görülmesine ilişkin talebinin yaşama geçirilebilmesi için 27 AB ülkesinin onay vermesi gerekiyor. Ayrıca Avrupa Parlamentosu’nun da çoğunluğu tarafından bu önerinin onaylanması şart.

EK Kaynaklar *Reuters,dpa

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.