enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Ukrayna’dan çalınan tahılı Türkiye’ye mi satıyor?

Rusya Ukrayna’dan çalınan tahılı Türkiye’ye mi satıyor?
10.06.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Ukrayna, Rusya’nın işgal altındaki bölgelerde bulunan tahılı Kırım üzerinden Türkiye ve Ortadoğu ülkelerine satarak hırsızlık yaptığını iddia ediyor. Rusya’dan suçlamalara yanıt geldi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Kremlin, Rusya’nın Ukrayna’dan tahıl çalarak uluslararası pazarlara gönderdiği yönündeki suçlamaları reddetti. Ukrayna tahılının Türkiye’ye satılmasına yönelik bir anlaşmanın bulunmadığını belirten Dimitri Peskov, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Ukrayna, Rusya’nın işgal ettiği bölgelerdeki tahılı çalarak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelere sattığını iddia etmişti. ABD de Rusya’nın Ukrayna tahılını “hırsızladığı”na dair inandırıcı işaretler bulunduğunu açıklamıştı.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Rus işgali altındaki Zaporijya bölgesinin Rusya tarafından atanan valisi Yevgeni Balitski de bu hafta yaptığı açıklamada bölgeden tahılın Ortadoğu’ya gönderilmek üzere Kırım’a nakledildiğini söylemişti.

Kremlin sözcüsü Peskov, Balitski’nin açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine bu açıklamayı teyit edemeyeceğini söyledi.

Peskov, Türkiye ya da herhangi bir Ortadoğu ülkesiyle tahıl satışına yönelik bir anlaşma olup olmadığı yönündeki soruya da “Şu ana kadar herhangi bir anlaşmaya varılmadı, çalışmalar sürüyor” yanıtını verdi.

Ukrayna’dan tahıl hırsızlığı suçlaması

Ukrayna Tarım Üreticileri Birliği (UAC) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna topraklarında 600 bin ton civarında tahılı çaldığını ve bir kısmını ihraç ettiğini iddia etmişti. UAC Başkan Yardımcısı Denis Marçuk, Rusya’dan hem tahıl hırsızlığı hem de çiftçilerin ürününü tahrip etmesi nedeniyle tazminat talep edileceğini açıklamıştı.

Marçuk, “Şimdiye kadar tarım şirketlerinden yaklaşık 600 bin ton tahıl çalınarak işgal altındaki Kırım Yarımadası’na götürüldü. Oradan başta Sivastapol olmak üzere limanlara, oradan da gemilerle Ortadoğu’ya gitti” ifadelerini kullandı.

Marçuk, “ABD’nin elde ettiği bilgilere göre” yaklaşık 100 bin ton tahılın da Suriye’ye sevk edildiğini belirtti.

Batı, Rusya’yı Ukrayna limanlarını ablukaya alarak tahıl ihracatını engellemekle suçluyor. Rusya ise suçlamaları reddederek ihracatın durmasına Ukrayna’nın kendi limanlarına döşediği mayınların neden olduğunu savunuyor.

Çarşamba günü Ankara’da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’nın döşediği mayınları temizlemesi durumunda gemilerin limanlardan güvenli çıkışını sağlamaya hazır olduklarını belirtmişti. Rusya, uluslararası gıda krizine kendisine yönelik Batı’nın uyguladığı yaptırımların yol açtığını savunarak yaptırımların kaldırılmasını talep ediyor.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria KALENİUK

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.