enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Ukrayna’da İngiliz SAS Komandolarını Soruşturuyor

Rusya Ukrayna’da İngiliz SAS Komandolarını Soruşturuyor
24.04.2022
A+
A-

MOSKOVA – TÜHA HABER / Rusya, bir grup İngiliz SAS özel harekat subayının Ukrayna’de bulunduğu haberlerinin ardından inceleme başlattı. Rusya’nın üst düzey resmi soruşturma komisyonu yaptığı açıklamada, SAS’ın sabotaj uzmanlarının, Ukrayna’nın batısına konuşlandırıldığını iddia eden bir haberi incelediğini bildirdi.

Açıklamada, SAS güçlerinin “Ukrayna topraklarında Ukrayna özel servislerine sabotaj konusunda yardımcı olmak için gönderildikleri” haberinin takipçisi olunacağı kaydedildi.

Rusya’nın resmi haber ajansı RIA Novosti, bugün Rus bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Ukrayna’da İngiliz askeri özel güçleri olan SAS üyelerinin bulunduğunu yazmıştı. Habere göre İngiltere, Ukrayna’nın Lviv bölgesine yaklaşık 20 SAS üyesinin gönderdi.

İngiltere ordusuna bağlı olan SAS (Özel Hava Kuvvetleri) özel operasyonlar, gözetleme ve terörle mücadele için eğitilmiş elit bir askeri güç olarak görev yapıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın soruşturması hakkında Reuters’in bilgi talebine yanıt vermedi.

İngiltere, bu yılın başlarında Ukrayna’daki yerel güçlere tanksavar silahları kullanma eğitimi vermek için ülkeye askeri eğitmenler gönderdiğini söylemişti. Ancak İngiliz hükümeti Rusya’nın işgalinden bir hafta önce 17 Şubat’ta, büyükelçisinin korumaları dışındaki tüm birliklerini Ukrayna’dan geri çektiğini açıklamıştı.

NATO ülkesi olan İngiltere’den olası güçlerin Ukrayna’daki varlığına ilişkin Rusya’nın soruşturması ciddi bir gelişme. Ülkedeki herhangi bir SAS varlığına karşı Rusya’nın hangi adımları atmayı planladığı ise bilinmiyor. Rusya geçmişte Batı’ya Ukrayna’daki “özel askeri operasyonunun” önüne geçmemesi yönünde uyarılarda bulunmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.