enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya: Karadeniz’de 370 mayın bulunuyor

Rusya: Karadeniz’de 370 mayın bulunuyor
01.04.2022
A+
A-

MOSKOVA – TÜHA HABER / Rusya, Ukrayna’yı aralarında Türk gemilerinin de bulunduğu çeşitli ülkelere ait 68 gemiyi Karadeniz’de alıkoymakla suçladı. Rus Savunma Bakanlığı Karadeniz’de 370 Ukrayna mayını bulunduğunu da iddia etti.

Rusya, Ukrayna’nın Odesa limanı yakınlarındaki 68 yabancı gemiyi alıkoyduğunu iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, gemiler arasında Türkiye, Çin, İsviçre ve Yunanistan bandıralıların da bulunduğunu belirtti.

Rusya’nın gemilerin Ukrayna karasularından ayrılabilmesi için her gün güvenli geçiş koridoru açtığını kaydeden Konaşenkov, mürettebattan edinilen bilgilere göre Ukrayna’nın söz konusu gemileri karasularından ayrılmaları durumunda batırmakla tehdit ettiğini ileri sürdü.

“On mayın başıboş sürükleniyor”

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü, Ukrayna yönetiminin Rusya’nın Karadeniz’e mayın döşediği yönündeki suçlamalarını da reddetti. Konaşenkov, Ukrayna’nın Karadeniz’e yaklaşık 370 mayın döşediğini ve bu mayınlardan yaklaşık 10 tanesinin çıpasından koparak Karadeniz’in batı bölgelerinde başıboş sürüklendiğini iddia etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada başıboş mayınlarla ilgili olarak Rusya’yı suçlamış, Sivastopol limanındaki bu mayınların 2014 yılında Kırım’ın ilhakıyla Rusya’nın eline geçtiğini belirtmişti.

Türkiye’de de 26 Mart’ta İstanbul’un Karadeniz kıyısı ve 28 Mart’ta İğneada açıklarında tespit edilen mayınlar korkuya yol açmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 29 Mart’ta yaptığı açıklamada söz konusu mayınların imha edildiğini bildirerek mayınların kaynağı ile ilgili, “Ukrayna’da döşenen mayınlar mı geldi yoksa başka mayınlar mı geldi, bu konuda emin olmadan bir şey söylemek doğru olmaz” demişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.