enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Ayn İsa’ya Askeri Polis Takviyesi Yolladı

Rusya Ayn İsa’ya Askeri Polis Takviyesi Yolladı
29.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Moskova, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la yapacağı görüşmeden birgün önce yaptığı bir açıklamayla, Suriye’ye takviye kuvvet gönderdiğini belirtti.

Suriye’nin kuzeyinde, Ayn İsa bölgesine gönderilen takviye askeri polis gücüne dair açıklamanın, Çavuşoğlu’nun ziyaretinin öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ruya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Salı (yarın) günü Rusya’da biraraya gelerek Suriye konusunu konuşacaklar.

Rusya’nın, askeri polis takviyesini yaptığını duyurduğu bölgede, Türkiye’nin destek verdiği muhalif güçler, bölgedeki Kürt gruplarla çatışıyor. Aynı zamanda bölgedeki otoyolda, Türk ve Rus askerleri ortak devriye görevi yürütüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Bölgedeki istikrarsız durumu dikkatle takip ediyoruz. Daha önce Türkiye tarafıyla yapılan görüşmelerde, bölgede Rus-Suriye gözlem noktaları yerleştirilmesi konusunda mutabık kalmıştık. Rus ordusuna ek olarak Ayn İsa’ya bölgede istikrarın sağlanması adına polis kuvvetleri de bugün (Pazar) ulaştılar” denildi.

Soçi ziyareti açıklaması

Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından Çavuşoğlu’nun Rusya ziyaretine ilişkin olarak “Sayın Bakanımız, Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun VIII. Toplantısı vesilesiyle 29 Aralık 2020 tarihinde Rusya Federasyonu’na (Soçi) bir ziyaret gerçekleştirecektir. Sayın Bakanımızın ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un başkanlıklarında gerçekleştirilecek Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısında iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin kapsamlı görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir. Toplantı sonunda, Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlıkları Arasında 2021-2022 İstişare Planı imzalanacaktır” açıklaması yapıldı. Açıklamada, Rusya’nın bölgeye askeri polis takviyesi konusunda bir yorum yer almadı.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.