enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya adına casusluk suçlamasıyla dava açıldı

Rusya adına casusluk suçlamasıyla dava açıldı
26.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Rusya için casusluk faaliyetinde bulunduğu suçlamasıyla bir Alman vatandaşı hakkında dava açıldığı açıklandı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Alman vatandaşı Jens F. hakkında casusluk faaliyeti yaptığı gerekçesiyle 12 Şubat’ta Berlin Eyalet Yüksek Mahkemesinde dava açıldı.

İddianamede, Jens F’nin geçmişte Federal Meclis için görevlendirilmiş ve mecliste bulunan elektronik cihazların yasal olarak gerekli denetimlerini yapan bir şirkette çalıştığı vurgulandı.

Bilgileri, GRU’ya gönderdi

Görevi kapsamında zanlının Federal Meclisin gayrimenkullerinin planlarını içeren PDF belgelerine erişimi bulunduğu aktarılan iddianamede, zanlının Temmuz-Eylül 2017’de kendi iradesiyle Federal Meclisin gayrimenkulleri hakkındaki bilgileri Rus istihbaratına vermeye karar verdiği ifadeleri yer aldı.

İddianamede, Jens F’nin PDF belgelerinden oluşan bir veri taşıyıcısı oluşturduğu ve bunu Rusya’nın Berlin Büyükelçiliğinde Rus Askeri İstihbarat Servisinin (GRU) çalışanına gönderdiği öne sürüldü.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Şubat 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.