enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus yazar Belarus üzerinden Türkiye’ye gidişin hikayesini yazdı

Rus yazar Belarus üzerinden Türkiye’ye gidişin hikayesini yazdı
22.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Kommersant gazetesi yazarı Aleksandr Mertsalov, bugünkü makalesinde Rus turistlerin Türkiye’ye Belarus üzerinden nasıl gidebileceği anlattı.

Kommersant gazetesi yazarı Aleksandr Mertsalov, bugünkü makalesinde Rus turistlerin Türkiye’ye Belarus üzerinden nasıl gidebileceği anlattı. Makalede ayrıca tur şirketleri ile uzmanların açıklama ve görüşlerine de yer verildi.

Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların başlamasıyla ilgili doğrulanmamış haberin ülke turlarına olan talepleri keskin bir şekilde arttırdığına dikkat çeken Mertsalov, “Yerel tatil yerlerinin popülaritesini azalttı. Bazı durumlarda, sınırların açılmasını beklemekten yorulan gezginler, sorunu zaten kendi yollarıyla çözüyorlar turlara Minsk üzerinden gidiyorlar. Resmi olarak bu yasak olsa da Rusya-Belarus sınırındaki kontrol süreklilik içermiyor.” dedi.

Mertsalov piyasadaki uzmanların tahminlerine göre, uçuşların tam olarak yeniden başlaması durumunda Türkiye’ye bu yıl 4 milyon Rus turist gelebileceğini vurgulayarak, “Türkiye ile olası hava bağlantılarının açılma haberi, Rus turistlerin ülkeye düzenlenen gezilere olan ilgisini artırdı.” ifadelerini kullandı.

Kommersant’ın sektördeki muhabiri, aslında sadece istişarelerde bulunulduğunu ve hiçbir kararın alınmadığını söyledi ve açıklamalarında “Türk tarafı, 25 Temmuz’dan itibaren uçuşlara başlamayı bekliyor, aslında 1 Ağustos’tan önce başlaması pek mümkün değil” diye konuştu.

Kommersant kaynağı, büyük olasılıkla charter uçuşları yerine normal uçuşların yeniden başlamasının söz konusu olduğunu bildirdi.

“Delfin” tur operatörü genel müdürü Sergey Romaşkin, bu haberlerden sonra Rusya’da düzenlenen tur satışlarının yüzde 10 azaldığını dile getirdi.

Kommersant’ın piyasadaki bir diğer muhabiri, talep düşüşünü Rusya’daki tatil fiyatları ile de ilişkilendirirken açıklamasında “Çoğu turist dört ila beş yıldız kategorisinde otel arıyor, ancak iç pazarda bu tür konaklama tesisleri makul derecede pahalı” ifadelerine yer verdi. Resmi olarak, Ruslar henüz Türkiye’ye tur satın alamadı.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.