enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus muhalif lider Navalni açlık grevini sonlandırıyor

Rus muhalif lider Navalni açlık grevini sonlandırıyor
24.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rus muhalif lider Aleksey Navalni, üç haftadan uzun süredir devam ettiği açlık grevini sonlandıracağını açıkladı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre, Hapiste bulunan Rus muhalif lider Aleksey Navalni, üç haftadan uzun süredir devam ettiği açlık grevini sonlandıracağını açıkladı.

Cuma günü Instagram hesabından “Açlık grevimi sonlandırmaya başlıyorum” paylaşımı yapılan 44 yaşındaki lider, 31 Mart’tan beri hapishanede yetersiz tıbbi yardım aldığı gerekçesiyle açlık grevindeydi. Lider, açlık grevine başlarken, “Yasaya uyulması ve doktorumla görüşmeme izin verilmesi talebiyle açlık grevine başladım” demişti.

Rus lider, açlık grevini sonlandırmakla, ihtiyacı olan doktorlarla görüşme talebinden vazgeçmediğini belirtti. Navalni açlık grevine başlamadan önce, ellerinin bazı bölgelerinde ve bacaklarında his kaybı yaşadığını ifade etmişti.

Dün doktorları, Navalni’ye hayati tehlikesi bulunduğunu ifade ederek açlık grevini sonlandırma çağrısı yapmıştı.

Bu süreçte Navalni ile dayanışma göstermek için, binlerce kişi Rusya’nın farklı şehirlerinde sokaklara döküldü. Bağımsız gözlemci grup OVD-info, protestolar esnasında yaklaşık bin 800 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ne olmuştu?

Geçen yıl Ağustos ayında Rusya’da sinir gazıyla zehirlenmesinin ardından tedavi için Almanya’ya gelen Navalni 17 Ocak tarihinde ülkesine geri dönmüştü. Navalni, Rusya’ya dönüşünde, hakkındaki yolsuzluk iddiasıyla 2014 yılında verilen tecilli hapis şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Ardından hakkındaki tecil kararı iptal edilerek hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalni, siyasi olarak nitelediği bu kararı temyize taşımıştı.

Mart ayında Avrupa Birliği ve ABD hapis kararını siyasi olarak nitelemiş, Navalni’nin serbest bırakılmasını isteyerek Rusya’ya yaptırımları devreye sokmuştu.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Nisan 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.