enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus İşgalciler, bir Ukrayna vatandaşına daha ağır hapis cezası verdi

Rus İşgalciler, bir Ukrayna vatandaşına daha ağır hapis cezası verdi
22.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi bir Ukrayna vatandaşını daha düzmece suçlama çerçevesinde mahkum etti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, işgalci mahkemenin kararını kınayarak Rusya tarafından yasa dışı alıkonulan tüm Ukrayna vatandaşlarını serbest bırakmasını talep etti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Kırım Haber Ajansı‘nden aktardığı haberine göre, Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesinde, işgalciler tarafından düzmece suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Ukrayna vatandaşı İvan Yatskin’in bugün karar duruşması yapıldı.

Sözde mahkeme, Yatskin’in Rusya Ceza Kanununun 275. maddesi (vatana ihanet) çerçevesinde suçlu bularak onu 11 yıl hapis cezasına mahkum etti.

İşgalci mahkeme güya devlet sırrı bahanesini öne sürerek, Yatskin davası çerçevesinde yapılan tüm duruşmaları kapalı bir şekilde düzenledi.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İŞGALCİLERİN KARARINA TEPKİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Ceppar, işgalci mahkemenin kararını kınadı. İşgalci güçlerin, Ukrayna vatandaşı İvan Yatskin’e işkence uyguladığını ve bağımsız avukatların erişimini engellediğini hatırlatan Ceppar, “Söz konusu yasa dışı kararı kınıyoruz ve uluslararası toplumunu işgal altında bulunan Kırım’da devam eden insan hakları ihlallerine tepki göstermeye davet ediyoruz. Rusya, İvan Yatskin ve yasa dışı olarak alıkoyduğu diğer Ukrayna vatandaşlarını derhal serbest bırakmalıdır.” ifadeleri kullandı.

İVAN YATSKİN

İşgalci güçler, 16 Ekim 2019 tarihinde Curçi (Pervomaysk) bölgesindeki Aybar köyünde yaşayan İvan Yatskin’i alıkoydu. Öte yandan FSB, ancak üç ay sonra Aralık 2019’da Yatskin’in alıkonulduğunu duyurdu.

İşgalciler Kırım’da yaşayan Yatskin’in, “Rusya’nın devlet sırrını teşkil eden” bilgileri Ukrayna Güvenlik Servisine (SBU) ilettiği iddia etti. SBU’dan yapılan açıklamada Yatskin’in SBU ile işbirliği yapmadığı belirtildi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.