enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus esaretindeki Kırım Tatarlarının çocukları zor durumda

Rus esaretindeki Kırım Tatarlarının çocukları zor durumda
17.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, işgalci yönetimin Kırım Tatarlarına uyguladığı baskılardan dolayı 177 çocuk babasız büyüyor.

Kırım Tatar aktivist Mumine Saliyeva, Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatarlarına karşı ortaya konan hak ihlallerine dikkat çekti.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatı 13 Aralık 2020 tarihinde çevrim içi toplantı düzenledi. Toplantıda, Kırım Tatar siyasi tutsakların ve ailelerin durumu hakkında bilgi verildi.

Siyasi tutsak Seyran Saliyev’in eşi, siyasi tutsakların çocuklarına yardım sağlayan Kırım Çocukluğu projesinin koordinatörü Mumine Saliyeva, toplantıda yaptığı konuşmada Kırım’da şu an 177 çocuğunun babasız büyüdüğünü anlattı.

Kırım Haber Ajansı - QHARUS ESARETİNDEKİ KIRIM TATARLARININ ÇOCUKLARI ZOR DURUMDA

Bu yılın mart ve temmuz aylarında yapılan aramalar sonucu Kırım Tatar siyasi tutsakların çocukları listesine 19 çocuğun eklendiğini ve 2 çocuğun babaları alıkonulduktan sonra dünya geldiğini anlatan Saliyeva, “Şu an 177 çocuk babasız büyüyor. Bunlardan 25’inde stres kaynaklı ağır hastalıklar gelişti. Neredeyse her gün her çocuğun psikosomatik ve fizyolojik değişimlerini kaydediyoruz. Bu çok önemli sorun insan hakları yetkilileri ve çocuk haklarının korunması üzerinde çalışan devlet ve uluslararası kuruluşlar tarafından gözlenmelidir.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Sekreterliği, Rusya Federasyonu’nun işgal altındaki Kırım’da siyasi nedenlerden ötürü 130 Ukrayna vatandaşını kovuşturduğunu bildirmişti. Rus yönetiminin siyasi baskısına maruz kalan Ukrayna vatandaşlarından 76’sı Kırım Tatarı olmak üzere 111’inin hapishanelerde alıkonulduğu belirtilmişti.

https://qha.com.tr/kirim/isgalcilerin-kirim-tatarlarina-baskilari-kirim-da-177-cocuk-babasiz-buyuyor

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.