enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus diplomata casusluk suçlaması

Rus diplomata casusluk suçlaması
01.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Roma-Moskova hattında casusluk krizi yaşanıyor. İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, 2 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini duyurdu.

Rusya’nın bu sefer de İtalya ile arasında casusluk krizi çıktı. İtalyan polisi, casusluk şüphesi ile Rus silahlı kuvvetlerine bağlı olarak çalışan bir elçilik görevlisini ve İtalyan donanmasında görevli bir kaptanı yakaladı.

İtalyan donanma kaptanının Rus askere para karşılığı belge verdiği sırada suç üstü yapıldığı duyuruldu. İki şüpheliye de casusluk ve devlet güvenliğiyle ilgili suçlamalar yöneltildi, İtalyan kaptan tutuklandı.

Gözaltındaki Rus görevlinin diplomatik statüsüyle ilgili olarak durumunun değerlendirildiği açıklandı.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, olayla bağlantılı 2 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı. Rusya’nın Roma Büyükelçisi de İtalya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Kremlin: İtalya ile iyi ilişkilerimizin etkilenmemesini umuyoruz

Rusya’dan mütekabiliyet açıklaması geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus diplomatların sınır dışı edilmesi kararını “Üzüntüyle karşıladık” dedi. Mütekabiliyet esasına göre adım atacaklarını açıkladı.

Kremlin’den yapılan açıklamada da “İtalya ile iyi ilişkilerimizin bu olaydan etkilenmemesini umuyoruz” denildi.

“Soğuk Savaş’tan bu yana ilişkilerde yaşanan en ciddi hadise”

Çizme basınında İtalyan kaptan ile Rus askeri görevli arasındaki görüşmede, gizli belge transferinin 5 bin euro karşılığında yapılacağı iddia edildi.

Söz konusu belgelerde  NATO ile ilgili gizli bilgilerin de olabileceği öne sürüldü. Olayın Soğuk Savaş’tan bu yana ilişkilerde yaşanan en ciddi hadise olduğu yazıldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.