enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus bilim insanları: Covid-19 aşısı yaptıranlar taşıyıcı olabilir, önlem almaya devam etmeliler

Rus bilim insanları: Covid-19 aşısı yaptıranlar taşıyıcı olabilir, önlem almaya devam etmeliler
03.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rus bilim insanları, yeni tip koronavirüs aşısı yaptıranların, taşıyıcı olabileceklerini ve bu nedenle önlemler almaya devam etmeleri gerektiğini açıkladı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Rus TASS Ajansı’ndan aktardığı haberine göre, Rusya Sağlık Bakanlığı Smorodintsev Grip Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Dmitriy Lioznov, Covid-19 aşısı hakkında yaptığı açıklamada, “Aşı yaptıranlar hastalığa karşı korunmuş olur ve Covid-19 hastalığına yakalanmaz. Ancak virüs mukoza zarına girebilir ve orada bir süre kalarak, hücrelerin yüzeyinde yayılabilir. Sağlıklı bir kişi de taşıyıcı olarak virüsü yaymaya devam edebilir. Bu yüzden aşılanmış kişilerin diğerlerini enfekte etmemek için salgına karşı alınan önlemleri devam ettirmesi gerekiyor” dedi.

‘İkinci dozdan sonra en az 3 hafta beklemek gerekiyor’

St. Petersburg’daki Smorodintsev Grip Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Darya Danilenko’ya göre, bir kişinin tam olarak aşı olduğunu kabul etmek için bütün dozları alması gerektiğini ifade etti.

Danilenko aşı hakkında, “İkinci doz uygulamasından sonra, en az üç hafta geçmeli ve ancak o zaman o kişinin aşılanmış olduğunu sayabiliriz. Yani bağışıklık sisteminin aşıya yanıt vermesini beklemek lazım. O zamana kadar, aşı olan kişi taşıyıcı olabilir” diye konuştu.

Rus aşısı Sputnik V ne kadar etkili?

Rusya Sağlık Bakanlığı’nın kolu olan Gamaleya Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği Sputnik V adlı aşının yüzde 91,4 oranında etkili olduğu belirtiliyor.

Rusya Ulusal Varlık Fonu, Sputnik V aşısının virüsle mücadelede yüzde 92 oranında başarılı olduğunu bildirmişti. 11 Kasım’da yapılan bu açıklamadan ve Pfizer ile Moderna’nın etkinlik oranlarının yüzde 94’lerin üzerinde olduğunun duyurulmasından sonra, 24 Kasım’da aşının etkinlik oranının yüzde 95 olduğu aktarılmıştı.

Üç hafta arayla iki doz halinde uygulanan aşının Rusya’da yaygın kullanımına kasım ayında başlandı.

Rusya’nın koronavirüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısı bugüne kadar Cezayir, Arjantin, Belarus, Bolivya, Filistin ve Sırbistan gibi ülkelerde tescil alabildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Şubat  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.