enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı 23-26 Mart’ta yapılacak

Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı 23-26 Mart’ta yapılacak
22.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Pandemi döneminde tüm dünyada uygulanan seyahat kısıtlamaları ve alınan sağlık önlemleri neticesinde Genel Ticaret Heyeti Programlarının fiziksel olarak gerçekleştirilememesi karşısında; Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın öncülüğünde Ticaret Bakanlığı bünyesinde Sanal Genel Ticaret Heyeti programları hayata geçirilmiştir. Bu şekilde, teknolojinin imkânlarından faydalanılarak dijital ortama taşınan Genel Ticaret Heyetleri, ihracatçılarımızı potansiyel alıcılarla bir araya getiren en önemli mekanizmalardan biri olma özelliğini devam ettirmektedir.

2020 yılı Mayıs ayından günümüze kadar Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda 16 Sanal Genel Ticaret Heyeti programı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu heyet programlarında toplam 332 üretici/ihracatçı firmamızın 1.056 yabancı ithalatçı firma ile 2.367 ikili iş görüşmesi yapması sağlanmıştır.

15-26 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenmekte olan Hindistan Sanal Genel Ticaret Heyeti programının ardından 23-26 Mart 2021 tarihlerinde Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı gerçekleştirilecektir.

Program kapsamında ilk olarak Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yetkilileri, ülkemizin Sofya ve Bükreş Büyükelçileri ile Ticaret Müşavirleri/Ataşeleri ve ihracatçı firmalarımızın katılımıyla bir video konferans görüşmesi yapılacak, ardından yine sanal ortamda ikili firma görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programına inşaat malzemeleri, demir ve demir dışı metaller, iklimlendirme, kimya, hazır giyim, tekstil ve hazır giyim yan sanayileri sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firma katılım sağlayacaktır.

Türkiye’nin iki önemli komşusu ve Avrupa Birliği üyesi olan Romanya ve Bulgaristan; Türkiye’nin Avrupa’daki en önemli ticaret ortakları arasındadır. Türkiye’nin Romanya ile arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6,6 milyar dolar, Bulgaristan ile arasındaki ticaret hacmi 4,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu heyet programının Türkiye’nin Romanya ve Bulgaristan ile ticaretine katkı sağlaması beklenmektedir.

Romanya-Bulgaristan Sanal Genel Ticaret Heyeti programın ardından, 19-23 Nisan 2021 tarihlerinde Latin Amerika (Arjantin, Şili, Uruguay, Paraguay) Sanal Genel Ticaret Heyeti programının düzenlenmesi planlanmaktadır. Ticaret Bakanlığı tarafından Türk firmaları için potansiyel arz eden hedef ülkelere yönelik olarak sanal ortamlarda gerçekleştirilen faaliyetlere ara vermeden devam edilecektir.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.