enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

RKI’den çocuk ve aşılılara PCR testi uyarısı

RKI’den çocuk ve aşılılara PCR testi uyarısı
14.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da salgın verilerini takip eden Robert Koch Enstitüsü, çocuk ve gençler arasında vaka sayının arttığı, hafif semptom gösteren çocuklar ve aşılılar için de PCR testinin önemli olduğu uyarısında bulundu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/HS,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da hükümete salgın verilerini izleyerek danışmanlık yapan Robert Koch Enstisüsü (RKI) haftalık laboratuvar sonuçlarını açıkladı. Test sonuçlarında pozitif bulguların artış gösterdiğine dikkat çeken RKI, salgının kontrol altına alınması için hafif semptom gösteren çocuk ve aşılı kişilere de test yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.

Muayenehanelerde yapılan test sayısının geçen hafta büyük ölçüde azaldığı uyarısında bulunan RKI, geçen haftanın 588 bin 404 PCR testi ile bu yıl içinde en az test yapılan hafta olarak kaydedildiğini bildirdi. Geçen hafta yapılan testlerden 4 bin 100’ü ise pozitif çıktı. Almanya’da ilkbahar aylarından bu yana haftada yaklaşık 1 milyon test yapılıyordu.

Laboratuvar test sonuçlarına göre, bir hafta içinde koronaya yakalandığı tespit edilenlerin büyük bir çoğunluğu 50 yaşın altında. Almanya’da koronanın geçen hafta özelikle 15 ila 24 yaşlarındaki kişilere bulaştığı tespit edildi.

Yaşlılarda insidans oranı düştü

Büyük çoğunluğu aşılanmamış olan çocuklarda da virüsün hızlı yayıldığı uyarısında bulunan RKI, buna karşın aşılanmış olan yetişkinlerde durumun nispeten daha iyi olduğunu kaydetti. 60 yaşın üzerindekilerde ise haftalık insidans sayısının tek taneli rakamlara düştüğü belirtildi. Almanya’da geçen hafta hastadelerde tedavi altındaki yaşların sayısı da azaldı.

Almanya’daki vakalarda Delta varyantının baskın olmaya devam ettiğini belirten RKI’nin verilerine göre Almanya’da korona vaka sayısının en yüksek olduğu eyalet Mecklenburg-Vorpommern.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.