enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:47 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:39 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
00:33 Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom!…
00:29 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti
00:28 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
00:22 KIZILELMA’nın vurucu gücü yapay zekası olacak
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor
00:08 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:08 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
11:39 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
04:46 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:35 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:34 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
00:32 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:23 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

RKI: Almanya’da mutasyon vakaları artıyor

RKI: Almanya’da mutasyon vakaları artıyor
19.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Robert Koch-Enstitüsü (RKI) Almanya’da daha bulaşıcı olan yeni tür koronavirüs vakalarının arttığını duyurdu. Sağlık Bakanı da, İngiltere mutasyonunun toplam vakalar içindeki oranının yüzde 22’ye yükseldiğini açıkladı.

Mutasyona uğramış yeni koronavirüs türleri Almanya’da hızla yayılıyor. Robert Koch-Enstitüsü (RKI) ilk kez İngiltere’de rastlanan mutasyona uğramış yeni koronavirüs türü B.1.1.7 varyantının Almanya’nın bütün eyaletlerinde görüldüğünü ve bu yılın başından beri toplam 4 bin 71 vakada tespit edildiğini açıkladı. RKI, virüsün Güney Afrika mutasyonunun ise 341 vakada tespit edildiğini kaydetti.

Almanya’da koronavirüs salgınıyla mücadeleden sorumlu olan kurum RKI, farklı gözlem ve bildirim sistemlerinin mutasyon türlerini tespit etmekte yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Vakaların yüzde 22’si İngiltere mutasyonu

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da İngiltere mutasyonunun toplam vakalar içindeki oranının son iki hafta içinde yüzde 6’dan yüzde 22’ye yükseldiğini açıkladı.

Alman Bakan Çarşamba günü Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, İngiltere mutasyonunun Almanya’da kısa sürede egemen tür haline gelebileceğini, Güney Afrika türünün ise toplam yeni vakaların yüzde 1,5’unu teşkil ettiğini belirtti.

Spahn, “Mutasyonları göz önünde bulundurduğumuzda, yavaş yavaş kısıtlamalardan vazgeçerken çok dikkatli olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

İngiltere mutasyonunun, mutasyon geçirmemiş koronavirüse göre en az yüzde 35 daha bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor. Mutasyonlar önlemlerin gevşetilmesi konusunda büyük bir risk olarak görülüyor. Almanya’da salgınla mücadele kapsamında kısıtlamalar 7 Mart’a kadar uzatılmıştı.

Almanya, Çarşamba günü verilerine göre son 24 saat içinde 7 bin 556 vaka kaydedildi, toplam vaka sayısı ise 2 milyon 350 bini aştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.