enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:09 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:08 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:07 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:06 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:05 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:04 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:03 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:02 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

RKE: Almanya’da vakalarda hafif gerileme var

RKE: Almanya’da vakalarda hafif gerileme var
15.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Robert Koch Enstitüsü, Almanya’da koronavirüsle mücadelede olumlu bir eğilim gözlemlendiğini belirtti, ancak kurallara uyulmaya devam edilmesini istedi.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Almanya’nın salgınla mücadelede en etkili kurumlarından biri olan Robert Koch Enstitüsü’nün (RKE) Başkanı Lothar Wieler, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında koronavirüsle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Wieler, Almanya’da COVID-19 hasta sayısının yüksek bir seviyeye ulaştığını belirterek “Ancak rakamların gerilediğine dair bir eğilim gözlenmiyor” dedi. Wieler, bu nedenle halihazırda alınan önlemlere devam edilmesini isteyerek vatandaşlara “Önemleri gevşetmeyin“ mesajı verdi.Almanya’da hastanelerde yeterince yoğun bakım yatağı ve solunum cihazının olmasını olumlu bir durum olarak değerlendiren Wieler, “Mevcut dinamikle bir sıkışıklık yaşanması beklenmiyor” dedi.

İyileşenlerin sayısı arttı

Robert Koch Ensitüsü’nün verilerine göre Almanya’da Pazartesi günü 2 bin 82 yeni tip koronavirüs vakası daha tespit edildi. Böylece ülkede toplam vaka sayısı 126 bin 500’e yükseldi. Hastalıktan yaşamını yitirenlerin toplam sayısı ise 2 bin 998 olarak açıklandı. İyileşenlerin sayısının da 68 bin 200’e yükseldiği belirtildi. Hastalığı hafif semptomlarla geçirenlere test yapılmamış olabileceği göz önünde bulundurularak bu sayının daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor.

Almanya’da en fazla vakanın görüldüğü eyalet güneydeki Bavyera. Eyalette 33 bin 300 koronavirüs vakası tespit edildi, 834 kişi de hayatını kaybetti. Bavyera’yı batıdaki Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti takip ediyor. Kuzey-Rens Vestfalya’da 26 bin 900 vaka kayıtlara geçirildi, 613 kişi de hastalıktan yaşamını yitirdi. Baden Württemberg’de ise 24 bin 800 vaka tespit edilirken 702 kişi hastalıktan öldü.

Robert Koch Enstitüsü, Almanya’da bir kişinin virüsü ortalama 1,2 kişiye bulaştırdığından yola çıkıyor. Enstitü bu rakamın 1’in altına inmesi gerektiğini belirtiyor.

RKE’den okul tavsiyesi

Robert Koch Enstitüsü, Almanya’da okulların açılması konusunda ise temkinli. Lothar Wieler, epidemiyolojik açıdan öncelikle daha büyük yaştaki öğrencilerin okula başlamasının daha mantıklı olduğunu belirtti. Bunu da büyük yaştaki lise öğrencilerinin mesafe kurallarına daha fazla uyacağı ile gerekçelendirdi.

Alman ulusal bilim akademisi Leopoldina ise Pazartesi günü açıkladığı tavsiye raporunda öncelikle ilkokul ve 10’uncu sınıfa kadar olan sınıflardaki öğrencilerin öncelikle okula başlamalarını önermişti. Akademi 11’inci sınıf ve diğer üst sınıf öğrencilerin ise uzaktan eğitim görebileceğini kaydetmişti.

Almanya’da Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları okulların açılış tarihi de dahil koronavirüsle mücadele önlemlerini bugün masaya yatıracak. Almanya’da ilk ve orta dereceli okulların normal şartlarda 20 Nisan’da açılması öngörülüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.