enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:38 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:18 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:49 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:57 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:21 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:26 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
11:05 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:58 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:57 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:35 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
22:58 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rheinmetall’den Ukrayna’ya ağır silah ihracatı için başvuru

Rheinmetall’den Ukrayna’ya ağır silah ihracatı için başvuru
26.04.2022
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Rheinmetall, Marder tipi 100 zırhlı muharebe aracını Ukrayna’ya ihraç etmek için hükümetten onay istedi. Alman hükümeti taleple ilgili kararın kısa süre içinde verileceğini bildirdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (DW)’den aktardığı haberine göre, Alman hükümeti, Alman savunma sanayi şirketi Rheinmetall’in Marder tipi 100 eski zırhlı muharebe aracını Ukrayna’ya ihraç etmek için hükümete izin başvurusu yaptığını teyit etti. Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, ihracat izni ile ilgili kararın “kısa süre içinde” verileceğini bildirdi.

Reuters haber ajansına bilgi veren bir kaynak, Rheinmetall’in 100 adet Marder’in Ukrayna’ya ihracatı için hükümete izin başvurusu yaptığını söylemişti. Aynı kaynak şirketin Ukrayna’ya göndermeden önce önümüzdeki aylarda araçların bakımını yapacağını ve kullanıma hazır hale getireceğini belirtmişti.

Rheinmetall’in bu adımı Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Almanya’nın Ukrayna’ya ağır silah göndermesi konusunda net bir duruş sergilemesini gerektirecek. Almanya’da silah ihracatlarını onaylayan Federal Güvenlik Konseyi’nin başkanlığını başbakan yapıyor.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna’ya kendisini Rusya’ya karşı savunması için obüs ve tank gibi ağır silahların gönderilmesi konusundaki çekimser duruşu nedeniyle hem ülkesinde hem de yurt dışında eleştiriliyor.

713 milyon dolar askeri destek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Savunma Bakanı Lloyd Austin  Pazar günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’e resmi bir ziyaret düzenledi.

Blinken ve Lloyd’un Ukrayna’ya ek askeri destek sözü verdiği belirtiliyor. New York Times Biden’ın Ukrayna ve diğer 15 Doğu Avrupa ülkesine 713 milyon dolar askeri yardım yapacağını yazdı. 322 milyon doların Ukrayna için ayrıldığı kalan kısmın da NATO ülkeleri ve Ukrayna’ya askeri destek sunan diğer ülkeler arasında paylaştırılacağı belirtiliyor.

Ukrayna’nın ağır silah talebi Moskova’nın saldırılarını yoğunlaştırması üzerine artmıştı.

EK Kaynaklar *Reuters

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.