enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Reuters: IŞİD lideri Türk istihbaratıyla yakalandı

Reuters: IŞİD lideri Türk istihbaratıyla yakalandı
13.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Irak’ın IŞİD liderlerinden Sami Casim’i Türk istihbaratının yardımıyla yakaladığı ortaya çıktı. Geçmişte Bağdadi’nin yardımcısı olan Casim, IŞİD’in şu anki liderinin de sağkoluydu.

Mustafa Kemal AtatürkReuters‘a konuşan Iraklı güvenlik kaynakları, IŞİD’in hayattaki en üst düzey liderlerinden biri olan Sami Casim’in Türk istihbaratının yardımıyla yakalandığını açıkladı.

Irak hükümeti önceki gün IŞİD lideri Ebu İbrahim el Haşimi el-Kureyşi’nin yardımcısı Casim’in “yurt dışında düzenlenen özel bir operasyonla” yakalandığını duyurmuştu. Açıklamada, Casim’in nerede ve ne zaman yakalandığına dair bilgi verilmemişti. Casim, 2019 yılında ABD operasyonuyla öldürülen IŞİD’in kurucusu Ebubekir el Bağdadi’nin de yardımcısıydı.

Reuters‘a bilgi veren üst düzey bir yerel güvenlik kaynağı ve Iraklı iki güvenlik kaynağı, Casim’in Suriye’nin kuzeybatısında saklandığını ve yakalanmasında Türk istihbaratının büyük rol oynadığını belirtti.

Iraklı iki güvenlik kaynağı, sınırın diğer tarafına geçmesi sağlanan Casim’in kısa süre sonra Türkiye’de gözaltına alındığını söyledi. Üst düzey yerel güvenlik kaynağı ise Casim’in yakalanmasına Suriye’nin kuzeybatısındaki Türkiye destekli muhalif güçlerin de yardımcı olduğunu ifade etti.

Iraklı kaynaklar, gelecekteki operasyonları tehlikeye atmak istemedikleri için Casim’in ne zaman yakalandığına dair bilgi veremeyeceklerini belirtti. Söz konusu kaynaklardan biri, Iraklı istihbarat ajanlarının aylardır Casim’i takip ettiğini söyledi. Diğer Iraklı kaynak ise Casim’in ele geçirilmesinde geçen yıl gözaltına alınan bir IŞİD’linin verdiği istihbaratın da katkısı olduğunu belirtti.

Iraklı güvenlik kaynakları ayrıca, Casim’in Türkiye’den Irak’a askeri uçakla götürüldüğünü aktardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, “IŞİD’in terör operasyonlarının finansmanının yönetilmesinde” kilit rol oynadığını belirttiği Casim hakkında bilgi verenlerin 5 milyon dolarla ödüllendirileceğini duyurmuştu.

EK Kaynaklar *DW,rtr

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.