enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
17:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
02:52 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
02:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
02:39 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
02:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:04 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
01:36 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
22:08 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
22:00 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
21:16 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Reuters: Hollanda’nın almadığı Rus LPG’sini Aygaz satın aldı

Reuters: Hollanda’nın almadığı Rus LPG’sini Aygaz satın aldı
12.04.2022
A+
A-

AMSTERDAM – TÜHA HABER / Reuters, Rusya’dan Hollanda’ya gönderilen tonlarca LPG’nin Hollanda limanlarında boşaltılamaması nedeniyle Türkiye’ye yönlendirildiğini ve Aygaz tarafından satın alındığını iddia etti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin ‘Reuters’den aktardığı haberinde, Reuters’in haberine göre, Rusya’nın en büyük petrokimya şirketi SIBUR’a ait tonlarca LPG’yi (sıvılaştırılmış petrol gazı) taşıyan tankerler Hollanda’nın Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp (ARA) bölgesinde boşaltılamadığı için Türkiye’ye yönlendirildi.

Reuters’e konuşan kaynaklar, Luga ve Libra adlı tankerlerin Hollanda’da boşaltım işlemlerinin yapılamaması sonrası Türkiye’deki Dörtyol Limanı’na yönlendirildiğini açıkladı. Bir kaynak, söz konusu LPG’nin Aygaz tarafından satın alındığını öne sürdü.

Kaynaklar, konunun hassasiyetini gerekçe göstererek isimlerini açıklamaktan kaçındı. SIBUR, Reuters’in konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.

Refinitiv Eikon gemi takip sistemindeki verilere göre, Mart ayının ikinci yarısında Baltık Denizi’ndeki Uts-Luga Limanı’ndan toplam 48 bin ton LPG taşıyan dört tanker ARA bölgesine yönlendirildi.

Verilere göre, Leo tankeri ise 17 Mart’tan bu yana Rotterdam limanında bulunuyor; geminin henüz boşaltılmadığı belirtiliyor.

SIBUR’a ait LPG’yi taşıyan başka bir tankerin ise 2-3 Nisan tarihlerinde Rotterdam Limanı’nda Eco Freeze tankerine yüklendiği öne sürüldü.

SIBUR, Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası Batı’nın yaptırım uyguladığı Rus şirketleri arasında yer almıyor. Ancak, Reuters’e konuşan kaynaklar bankaların Rusya’dan ithal edilen ürünler için ödeme işlemlerini kolaylaştırmayı reddetmesinin tankerlerin boşaltılmasını zorlaştırdığını belirtiyor.

Batı’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar LPG de dahil olmak üzere Rus petrol ürünlerinin satın alınmasını kısıtlamazken, Rus finans sistemine yönelik kısıtlamaların ödemeleri, sigortayı ve nakliyeyi karmaşık hale getirdiğine dikkat çekiliyor. Türkiye, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmıyor.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.