enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Reuters: Gizli belgeler Fox’un e-posta hesabından çalındı

Reuters: Gizli belgeler Fox’un e-posta hesabından çalındı
04.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere’deki 2019 seçimleri öncesi sızdırılan gizli Amerikan-İngiliz belgelerinin, eski Ticaret Bakanı Liam Fox’un e-posta hesabından çalındığı bildirildi. Olayın arkasında Rus hacker’lar olduğu düşünülüyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,REUTERS)’e dayandırdığı haberine göre,İngiltere’de geçen yıl düzenlenen seçimler öncesi sızdırılan ve Londra ile Washington arasındaki ticaret anlaşması müzakerelerini içeren belgelerin nasıl ele geçirildiğine dair yeni bir iddia ortaya atıldı.

Konu hakkında bilgi sahibi olduğu belirtilen iki kaynak, söz konusu belgelerin İngiltere eski Ticaret Bakanı Liam Fox’un e-posta hesabından çalındığını söyledi.

İsimlerinin açıklanmaması kaydıyla Reuters’a konuşan kaynaklar, Rus olduğundan şüphelenilen hacker’ların geçen yıl 12 Temmuz ve 21 Ekim tarihleri arasında birçok kez Fox’un hesabına girdiğini belirtti.

Kaynaklar, olaydan hangi Rus grup ya da örgütün sorumlu olduğu konusunda bilgi vermedi ancak devlet tarafından desteklenen bir operasyon olduğuna dair işaretler bulunduğunu ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab da geçen ay, “Rus aktörleri” yasa dışı olarak ele geçirilen ve sızdırılan hükümet belgelerini internette yayarak İngiltere seçimlerine müdahale etmeye çalışmakla suçlamıştı.

Muhalefet seçim kampanyasında kullanmıştı

İlk olarak geçen yıl kimliği belli olmayan bir internet kullanıcısı tarafından yayınlanan ve Rusya kaynaklı bir dezenformasyon operasyonuyla yayılan belgeler, İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi tarafından seçim kampanyasında kullanılmıştı.

İşçi Partisi, söz konusu belgeleri, İngiliz hükümetinin Ulusal Sağlık Sistemi’ni (NHS) ABD’ye satmaya çalıştığının ispatı olduğunu öne sürmüştü. Bu suçlama, İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından defaatle reddedildi.

Reuters, Fox’un e-posta hesabının hack’lendiğinin ne zaman anlaşıldığı bilgisine ulaşamadığını bildirdi. Ajans, 24 Temmuz’daki kabine değişikliğinde görevinden ayrılan ancak hâlen milletvekili olan Fox’un, hesabı hack’lendiğinde bakan olup olmadığının da bilinmediğini belirtti.

Söz konusu olay, Rusya’nın İngiliz siyasetine müdahale etmeye yönelik en somut örneği olarak görülüyor. Moskova şu ana kadar ABD, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere diğer ülkelerdeki seçimlere müdahale etmeye çalıştığına dair suçlamaları birçok kez yalanladı. Son olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı, Raab’ın suçlamasını “belirsiz ve tutarsız” olarak nitelemişti.

[TÜHA Haber Ajansı,04 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.