enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Restorasyonu tamamlanan Eminönü Yeni Cami açıldı

Restorasyonu tamamlanan Eminönü Yeni Cami açıldı
07.01.2023
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da restorasyonu tamamlanan Eminönü Yeni Cami’nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016 yılında restorasyonuna başlanılan Eminönü Yeni Cami’nde yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Milyonlarca kişinin uğrak yeri olan Eminönü Yeni Cami restorasyonu 2016 yılında başlatılmıştır. Bu kapsamda caminin saçak ve kubbelerindeki 175 ton kurşun değiştirilnmiştir. Dış cephesi tamamıyla temizlenmiştir. Beden ve revak duvarları güçlendirilmiştir. Özgün malzemelerle yapılmayan içlik ve dışlıklar da aslına uygun şekilde değiştirilmşştir. Mermer söve, silme, alem ve korkuluklarındaki bozulmalar ve hasarlar giderilmiştir. Tarihi çinilerden kötü durumda olanlar sökülerek sağlamlaştırılmış, çatlak veya parça kaybı olanlar kalem işleriyle tamamlanmıştır. Revak kubbelerindeki kalem işleri restorasyon projesine göre tekrar yapılmıştır.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Erdoğan, restorasyonla adeta yepyeni bir Yeni Cami’nin meydana geldiğini belirterek emeği geçen mimarlara ve sanatkarlara teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Cami’deki bir anısını da şu sözlerle paylaştı:

Burada benim de hatıram var. İmam hatip okulu dördüncü sınıfta okurken bir Kadir Gecesi burada Feyzullah Hoca’mızla vaaz verdik. Bir vaaz o verdi, arkasından ben devam ettim, bir vaaz da ben verdim. Nerelerden nerelere geldik. Ve Yeni Cami’nin bizde böyle bir hatırası da var. Rabb’im yar yardımcımız olsun. Rabb’im birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın ve bu birlik beraberlik bizim en büyük bayramımız olacak inşallah. Sizleri birliğimizde, beraberliğimizde daim olarak bu yola devamınızı özellikle istiyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Tüm şehitlerimiz için gelin birer Fatiha okuyalım diyorum.

Erdoğan, İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş’un duasının ardından beraberindekilerle kurdele keserek caminin açılışını gerçekleştirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.