enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ramazanın ilk iftarı yarın

Ramazanın ilk iftarı yarın
12.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak. Koronavirüs salgını gölgesinde ihya edilecek ramazanın ilk teravih namazı ise bugün evlerde kılınacak.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre,Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan sağlık ve şükür ayı ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Covid-19 gölgesinde ihya edilecek on bir ayın sultanı, maddi ve manevi hastalıklara şifa ayı ramazanın ilk teravih namazı tedbirler nedeniyle evlerde kılınacak.

Ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.

Yarın, ilk imsak saat 03.53’te Iğdır’da yaşanacak, ilk iftar da 18.45’te Hakkari’de açılacak.

Ramazanın ilk günü son imsak saat 05.05’te İzmir’de olacak, son iftar ise saat 19.59’da Edirne’de yapılacak.

İlk gün Sinop’ta 15 saat 3 dakikayla en uzun, Hatay’da ise 14 saat 39 dakikayla en kısa oruç tutulacak.

Ramazan ayının ruhu TRT’de özel içeriklerle yansıtılacak

TRT 1, ramazan ayında özel programları izleyiciyle buluşturacak.

Bu sene 5’incisi düzenlenen, TRT 1’in “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması-İftar Özel Programı” Mustafa Cihat’ın sunumuyla yeni bölümleriyle ramazan ayı boyunca 18.30’da ekranlara gelecek.

Yarışma formatının haricinde, bu yıl ilk defa izleyiciler için programın “İftar Özel” bölümünde sohbetler de gerçekleştirilecek.

TRT 1’de, ramazan ayına özel yeni bir dizi başlayacak. Hace Ahmed Yesevi’nin destansı hikayesini anlatan “Mavera” dizisi, ramazan ayı boyunca her gün saat 23.45’te TRT 1 ekranlarında olacak.

Tarihteki ilk Alperenlerin hikayesi Mavera’da, Yusuf Hemedani tarafından Bağdat’a gönderilen Hace Ahmed Yesevi’nin o dönem adeta küçük bir dünya olan Bağdat’ta verdiği dirlik ve beraberliğin mücadelesi konu ediliyor. Dizide, Masumlar Apartmanı’nın Naci’si Tansel Öngel, Korel Cezayirli ve Zara gibi ünlü isimler yer alıyor.

Ali Bektaş’ın sunuculuğunu üstlendiği “Sahur Bereketi” de ramazan boyunca her gün 02.50’de TRT 1’de izleyiciyle buluşacak.

Yeni programların haricinde geçmişte ilgiyle izlenen Mesnevi’den Hikayeler, Kuşlarla Yolculuk, Bir Yusuf Masalı, Kur’an-ı Kerim’i Hatmi Şerif gibi yapımlar da TRT 1 ekranlarında tekrar yayımlanacak.

Ayrıca TRT 1, ramazan ayı dolayısıyla gündüz kuşağının yayın saatlerinde değişiklik yaptı. Dr. Halit Yerebakan ile Hayatın Ritmi saat 09.05’te, Türkan Hanım’ın Konağı saat 10.15’te, Fazlası Zarar saat 12.00’de, Acemi Anneler saat 15.00’te, Mavera’nın tekrarı saat 16.10’da izleyiciyle buluşacak. TRT 1’in reyting rekoru kıran dizileri ise ramazan ayı boyunca saat 20.30’da başlayacak.

TRT Müzik’ten “Hoş Geldin” ramazan içerikleri

Ramazan ayı için özel olarak hazırlanan TRT Müzik’in yeni programı “Edvar” ramazan boyunca her gün iftardan önce ekranlarda olacak. Programda tasavvuf müziğinin en seçkin eserleri, değerli isimlerin eşliğinde icra edilecek.

TRT İstanbul Radyosu’nun ses ve saz sanatçılarının icraları ile gerçekleşecek “Fasıl Vakti” programında, klasik Türk müziğinin seçkin eserlerine yer verilecek. Her bölümünde farklı bir makamın yorumlanacağı program, ramazan boyunca her gün iftar sonrası TRT Müzik’te olacak.

Dünyaca ünlü sanatçı Sami Yusuf’un konserleri ramazan boyunca her perşembe saat 21.30’da TRT Müzik’te yayımlanacak.

Ramazan boyunca her gün saat 00.30’da ekranlara gelecek olan “Gönül Bahçesi” programıyla hem Hakk’ın rahmetine kavuşan hafız ve mevlithan İsmail Coşar anılacak hem de seslendirdiği eşsiz ilahilerle gönül dünyasının kapıları aralanacak.

Ramazan’ın güzelliklerini minik izleyicilere TRT Çocuk anlatacak

Türkiye’nin en çok izlenen çocuk kanalı TRT Çocuk, ramazana özel olarak hazırlanan “Ramazan Günlüğü”, “Pırıl Ramazan Özel” bölümü, “Ramazan Tayfa”, “Ramazan Davulcusu”, “Ramazan Güncesi” ve “Ramazan Şarkıları”nı izleyicileriyle buluşturacak.

Haftanın her günü saat 20.05’te ekranda olacak “Ramazan Günlüğü” programında tekne orucu, mahyalar, diş kirası ve maniler gibi ramazan ayında sıklıkla duyulan konulara değinilecek.

TRT Çocuk’un sevilen yapımlarından Pırıl, ramazana özel bölümüyle ekrana gelecek. Pırıl ve arkadaşlarının maniler söyleyerek eğlenceli anlar sunacağı “Pırıl Ramazan Özel” bölümü 13 Nisan Salı 11.40, 15.15 ve 17.40 saatlerinde TRT Çocuk ekranında olacak.

Geçen yıl ekrana gelen “Ramazan Tayfa”, bu sene ayrıntılı alt yazı seçeneğiyle yayınlanacak. Böylece dezavantajlı çocuklar da ramazan coşkusuna ortak olacak. “Ramazan Tayfa”, haftanın her günü saat 20.10’da izleyicileriyle buluşacak.

Dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Yusuf İslam’ın “I Look I See” albümündeki “Ramadan Moon” şarkısı, Türkçeye çevrilerek ilk defa çocuklarla buluşacak. Aynı şekilde Güney Afrikalı sanatçı Zain Bhikha’nın da geçen yıl TRT Çocuk için hazırladığı “Eid-un Sa’Eid” isimli şarkısı Türkçeye çevrilerek yayımlanacak.

TRT Belgesel’den çok özel belgesel serileri

TRT Belgesel, ramazan ayında altı belgesel serisini ekranlara getirecek. Küçük mültecilerin konteyner kentteki günlük yaşamlarını gözler önüne seren “Bir Gün” belgeseli, dünyanın uzak ülkelerinde, zorluklar ve yetersizlikler altında eğitim vermeye çalışan, eğitimcilerin öykülerini ekrana getiren “Buna Değer” belgeseli ve her bölümde birbirinden değerli büyük karilerden bir şahsiyeti işleyen “Meşhur Kariler” belgeseli ramazan boyunca TRT Belgesel’de ekrana gelecek.

Ayrıca, dünyanın farklı coğrafyalarında bambaşka hayatlar süren, aynı şevkle insanlara ulaşmaya çalışan dört kişinin hayatını konu edinen “Müslüman Gibi Yaşamak” belgeseli, son Peygamber Hz. Muhammed ile sahabelerinin hayatını ve yaşadığı dönemi ayetlerin izinde anlatan “Vahyin İzinde” belgeseli ekranlara taşınacak.

Gine-Bissau’dan Moğolistan’a her bölümde dünyanın farklı coğrafyalarından kişilerin portrelerini ekrana getiren “Yüzler” belgeseli de yine ramazan ayı boyunca TRT Belgesel’de izleyiciyle buluşacak.

TRT radyoları Ramazan sevincine hazır

Ulusal ve bölgesel yayın yapan bütün TRT radyoları bu yıl da ramazan ayı boyunca özenle hazırlanan iftar ve sahur programlarının yanı sıra bu aya özgü içerik düzenlemeleriyle dinleyicilerle buluşacak.

Ramazanın birinci gününden itibaren Ankara Radyosu’nca canlı sunulacak olan “Radyoda İftar” programı TRT Radyo-1’de saat 19.15’te başlayacak ve 21.00’e kadar devam edecek. Yine ramazan boyunca sahur sevincine eşlik edecek olan “Sahur Özel” programı TRT Radyo-1’de saat 02.05’te başlayıp 06.00’ya kadar devam edecek.

Seçkin hafızlarından Kur’an-ı Kerim ayetleri ve Türkçe mealleri, Türk tasavvuf musikisinin seçkin örnekleri, dualar ve dini metinler, ramazan gelenekleri ile Karagöz-Hacivat dinleyiciyle buluşacak. Sahur programının içerisinde ise ramazan ayı boyunca Hafız Yaşar Çuhadar’ın okumalarıyla mukabele yer alacak.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.