enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Putin, nükleer üçleme güçlerinin yer aldığı tatbikatı başlattı

Putin, nükleer üçleme güçlerinin yer aldığı tatbikatı başlattı
20.02.2022
A+
A-

MOSKOVA – TÜHA HABER / Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer üçleme güçlerinin katıldığı geniş kapsamlı tatbikatı başlatma talimatı verdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile nükleer üçleme güçlerinin yer aldığı tatbikatta balistik füzelerin fırlatılmasını Kremlin Sarayı’ndaki durum merkezinden takip etti.

Rusya Savunma Bakanlığına göre, önceden planlanan tatbikata Rusya Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölgesi, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Karadeniz filoları katılıyor. Balistik ve güdümlü füzelerin denendiği stratejik çevreleme kuvvetleriyle yapılan geniş kapsamlı tatbikat stratejik caydırıcılık özelliği taşıyor.

Nükleer üçlemeler, stratejik bombardıman uçakları, zemine kurulu füzeler ve balistik füze denizaltılarından oluşuyor.

Bu üçlemeler böylece orduya havadan, karadan ve denizden nükleer füze fırlatma imkanı veriyor.

Rusya Savunma Bakanlığı ve Kremlin tatbikatların komşu ya da 3’üncü ülkeleri hedeflemediğini savundu.

Kremlin Sözcüsü Peskov, füze tatbikatlarının daha önce planlandığını söyledi

Tatbikatta hipersonik füzeler Kinjal ve Tsirkon da kullanıldı

Kremlin Sarayından yapılan açıklamada, tatbikat esnasında Rusya Hava ve Uzay Kuvvetlerinin, hipersonik aerobalistik “Kinjal” füzelerini başarıyla fırlattığı duyuruldu.

Putin, nükleer üçleme güçlerinin yer aldığı tatbikatı başlattı

Kuzey ve Karadeniz donanmasına ait gemi ve denizaltılardan deniz ve kara hedeflerine “Kalibr” seyir füzeleri ve “Tsirkon” hipersonik füzeleri attığı kaydedilen açıklamada, Astrahan bölgesindeki Kapustin Yar poligonunda “İskender” sisteminden seyir füzelerinin fırlatıldığı aktarıldı.

Putin, nükleer üçleme güçlerinin yer aldığı tatbikatı başlattı

Plesetsk Devlet Test Uzay Üssü alanından Kamçatka Yarımadası’ndaki Kura poligonuna “Yars” kıtalararası balistik füzenin atıldığı belirtilen açıklamada, “Tu-95MS uzun menzilli stratejik bombardıman uçaklarından ateşlenen havadan fırlatılan seyir füzeleri Pemboy ve Kura poligonlarındaki hedefleri vurdu. Barents Denizi’nden Kuzey Filosu’n? stratejik nükleer denizaltı Kareliya’dan ‘Sineva’ balistik füzelerini Kura poligonuna fırlattı” ifadelerine yer verildi.

Putin, nükleer üçleme güçlerinin yer aldığı tatbikatı başlattı

Açıklamada, tatbikatta öngörülen görevlerin eksiksiz olarak tamamlandığı, tüm füzelerin belirlenen hedefleri vurduğu kaydedildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Şubat 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.