enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Putin: Hz. Muhammed’e yönelik hakaret, sanat özgürlüğü değil

Putin: Hz. Muhammed’e yönelik hakaret, sanat özgürlüğü değil
25.12.2021
A+
A-

MOSKOVA-TÜHA HABER / Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, başkent Moskova’da yıllık basın toplantısı düzenledi. Sanatta özgürlükle ilgili değerlendirmede bulunan Putin, “Hz. Muhammed’e yönelik hakaret, sanat özgürlüğü değil” dedi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, başkent Moskova’da düzenlediği yıllık basın toplantısı 3 saat 56 dakika sürdü.

Toplantıda güncel konularla ilgili 55 soruyu yanıtlayan Putin, Rusya’nın ABD ve NATO’ya çeşitli güvenlik garantileriyle ilgili teklifleri içeren 2 anlaşma taslağı ilettiğini anımsattı.

Bu bağlamda, ABD tarafından olumlu yanıt aldıklarına dikkati çeken Putin, ABD ile güvenlik konusundaki müzakerelerin gelecek yılın başında yapılacağını söyledi.

Putin, söz konusu teklifleri ABD ve NATO ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) platformunda da istişare etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

“Doğalgaz sorununu Avrupalılar yarattı, bunu kendileri çözmeli”

Avrupa’daki yüksek doğal gaz fiyatları nedeniyle AB’yi suçlayan Putin, “Uzun vadeli sözleşmeleri yok etmemek gerektiğini söyledik. Avrupa Komisyonu ise bize piyasa ilişkilerine geçilmesi gerektiğini ve piyasanın bunu düzenleyeceğini söyledi. Piyasa da bunu metreküpün fiyatını 2 bin dolar olarak düzenledi” dedi.

Putin, Avrupalıların sebep olduğu doğalgaz sorunlarının yine Avrupalılar tarafından çözülmesi gerektiğini söyledi.

Rusya’nın gaz fiyatları konusunda yardıma hazır olduğunu belirten Putin, “Bırakalım Avrupalılar kendi sorunlarıyla uğraşsınlar, onlara zamanında müdahale etsinler ve akıllı olduklarını düşünmesinler. Kendi kendilerine yarattıkları sorunları kendileri çözmeli. Biz yardıma hazırız ve bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Afganistan’da tüm etnik grupların yönetimde temsil edilmesi gerekiyor”

Afganistan meselesine değinen Putin, Rusya ve Afganistan ilişkilerinin “iyi” yönde gelişmesinden yana olduklarını belirtti.

Afgan halkına destek sağlanması gerektiğini vurgulayan Putin, “Bunu, öncelikle Afganistan’ın ekonomisi ile Afgan toplumuna zarar veren ülkelerin yapması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Sporun siyasallaştırılmasına karşıyız”

ABD dahil bazı ülkelerin, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek Kış Olimpiyat Oyunları’nı diplomatik olarak boykot etme kararını değerlendiren Putin, “Bu karar kabul edilemez ve yanlıştır” dedi.

Vladimir Putin, sporun siyasallaştırılmasına her zaman karşı olduklarını vurguladı.

“Peygamber Muhammed’e yönelik hakaret sanat özgürlüğü değil”

Sanatta özgürlükle ilgili değerlendirmede bulunan Putin, bu konuda özgürlüğün sağlanması gerektiğini vurguladı.

Putin, şunları kaydetti:

“Bu özgürlük, başka bir kişinin özgürlüğünü kısıtladığında, geliştirdiğimiz hedeflerle belirli çelişkiler içinde oluyor. Peygamber Muhammed’e yönelik hakaret sanat özgürlüğü mü? Bunun özgürlük olmadığını düşünüyorum. Bu, din özgürlüğünün ve Müslümanların kutsal duygularının ihlalidir.”

EK Kaynaklar *AA

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.