enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
06:25 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
06:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
04:16 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
03:18 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
02:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
01:09 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Hastanesindeki Servis Sorununu Meclise Taşıdı!   

Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Hastanesindeki Servis Sorununu Meclise Taşıdı!   
13.06.2024
A+
A-

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Umuttepe Yerleşkesinde görevli sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunu TBMM Gündemine taşıdı.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Kanko: Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Hastanesindeki Servis Sorununu Meclise Taşıdı! Haberi

Prof. Dr. Mühip Kanko, Tasarruf tedbirleri kapsamında Kocaeli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Umuttepe Kampüsündeki servislerin kaldırılması ve sağlık çalışanlarının ciddi sıkıntılar yaşamasına neden olduğunu belirterek, konuyla ilgili sorunları Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada dile getirdiğini hatırlattı.

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Umuttepe Kampüsünde görevli sağlık çalışanlarının hastaneye ulaşımında büyük zorluklar çektiğini, bunun da hizmet kalitesini olumsuz etkilediğini ve çalışanların moral ve motivasyonunu düşürdüğünü ifade etti.

“Üniversite hastanesine ulaşım imkânlarının kısıtlı olması, bu durumu daha da karmaşık hale getirmektedir. Servis hizmetlerinin kaldırılması, sadece bireysel mağduriyetlere yol açmakla kalmayıp, genel sağlık hizmetlerinin etkinliğini de azaltmaktadır” diyen Prof. Dr. Kanko, “Servis hizmetlerinin tekrar sağlanması, sağlık çalışanlarının işlerine zamanında ve stressiz bir şekilde ulaşmalarını sağlayacak, bu da onların verimliliğini ve hizmet kalitesini artıracaktır. Ayrıca, bu hizmetin sağlanması, çalışan memnuniyetini artırarak, personel kayıplarının ve tükenmişlik sendromunun önüne geçilmesine de katkı sağlayacaktır” dedi. 

Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Umuttepe servis hizmetlerinin yeniden başlatılmasının, sağlık çalışanlarının yaşadığı mağduriyeti gidermek için zaruri bir adım olarak görüldüğünü söyledi.

Bunun, hem sağlık çalışanlarının haklarının korunması hem de halk sağlığının en iyi şekilde sağlanması açısından önemli olduğunun altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Sağlık sektöründe tasarruf tedbirleri alınırken, çalışanların temel ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının refahı, doğrudan halk sağlığına yansımaktadır; bu nedenle, servis hizmetlerinin tekrar hayata geçirilmesi acil ve gerekli bir düzenlemedir” ifadelerini kullandı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.