enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
00:34 Bakan Fidan’dan 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü paylaşımı
00:24 Türkiye’nin dijital haritaları vatandaşların erişimine açıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Hastanesindeki Servis Sorununu Meclise Taşıdı!   

Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Hastanesindeki Servis Sorununu Meclise Taşıdı!   
13.06.2024
A+
A-

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Umuttepe Yerleşkesinde görevli sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunu TBMM Gündemine taşıdı.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Kanko: Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Hastanesindeki Servis Sorununu Meclise Taşıdı! Haberi

Prof. Dr. Mühip Kanko, Tasarruf tedbirleri kapsamında Kocaeli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Umuttepe Kampüsündeki servislerin kaldırılması ve sağlık çalışanlarının ciddi sıkıntılar yaşamasına neden olduğunu belirterek, konuyla ilgili sorunları Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada dile getirdiğini hatırlattı.

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Umuttepe Kampüsünde görevli sağlık çalışanlarının hastaneye ulaşımında büyük zorluklar çektiğini, bunun da hizmet kalitesini olumsuz etkilediğini ve çalışanların moral ve motivasyonunu düşürdüğünü ifade etti.

“Üniversite hastanesine ulaşım imkânlarının kısıtlı olması, bu durumu daha da karmaşık hale getirmektedir. Servis hizmetlerinin kaldırılması, sadece bireysel mağduriyetlere yol açmakla kalmayıp, genel sağlık hizmetlerinin etkinliğini de azaltmaktadır” diyen Prof. Dr. Kanko, “Servis hizmetlerinin tekrar sağlanması, sağlık çalışanlarının işlerine zamanında ve stressiz bir şekilde ulaşmalarını sağlayacak, bu da onların verimliliğini ve hizmet kalitesini artıracaktır. Ayrıca, bu hizmetin sağlanması, çalışan memnuniyetini artırarak, personel kayıplarının ve tükenmişlik sendromunun önüne geçilmesine de katkı sağlayacaktır” dedi. 

Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Umuttepe servis hizmetlerinin yeniden başlatılmasının, sağlık çalışanlarının yaşadığı mağduriyeti gidermek için zaruri bir adım olarak görüldüğünü söyledi.

Bunun, hem sağlık çalışanlarının haklarının korunması hem de halk sağlığının en iyi şekilde sağlanması açısından önemli olduğunun altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Sağlık sektöründe tasarruf tedbirleri alınırken, çalışanların temel ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının refahı, doğrudan halk sağlığına yansımaktadır; bu nedenle, servis hizmetlerinin tekrar hayata geçirilmesi acil ve gerekli bir düzenlemedir” ifadelerini kullandı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.