enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:47 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:39 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
00:33 Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom!…
00:29 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti
00:28 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
00:22 KIZILELMA’nın vurucu gücü yapay zekası olacak
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor
00:08 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:08 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
11:39 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
04:46 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:35 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:34 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
00:32 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:23 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Mühip Kanko, AKP’nin Vergi Politikası Halka Yük, Zengine Muafiyet! 

Prof. Dr. Mühip Kanko, AKP’nin Vergi Politikası Halka Yük, Zengine Muafiyet! 
08.11.2024
A+
A-

* CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, son 5 yılda AKP hükümetinin vatandaşa yüklediği vergi yükünün 12 kat artığına dikkat çekti.

* Prof. Kanko, hükümetin özelleştirmelerle gelir getiren tüm işletmeleri ve fabrikaları satarak, devletin tek gelir kapısını vatandaşın sırtına yüklediği vergiler olduğunu belirtti.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kanko, “Devletin gelir getiren kamu işletmeleri özelleştirilipupload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ad/... halkın ortak mülkleri kısa vadeli rant uğruna elden çıkarılırken, bütçe açıkları ve kaynak hataları halkın cebinden kapatılmaya çalışılıyor. 

Özelleştirmeler ve vergi yükü altında eriyen ekonomi: hatalı politikaların bedelini halk ödüyor. 

Hükümetin yanlış ekonomi politikaları halkı yoksullaştırıyor!” dedi.  

AKP’nin Vergi Politikası Halka Yük, Zengine Muafiyet! 

Kanko, hükümetin izlediği maliye politikalarının, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlara ağır bir yük yüklediğini, zenginlerin ise vergi avantajlarıyla korunduğunu ifade etti. Hükümetin bu adaletsiz vergi düzeninden derhal vazgeçmesi ve kamu kaynaklarını halkın yararına olacak şekilde yeniden yönetmesi gerektiğini vurguladı. 

Bu durumun sürdürülemez olduğunu belirten Kanko, hükümeti derhal ekonomik politikalarını gözden geçirmeye çağırarak, vergi sistemindeki adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Hükümetin halkı sömüren vergi politikalarını eleştiren Kanko konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:  

“2020 yılına kıyasla, 2025 yılında devletin vergi gelirlerindeki artış %1241 oranında gerçekleşecektir. Beş yıl içinde vergi yükü 12 kat artarken, bu yükün altında ezilenler yine dar gelirli vatandaşlar olmaktadır. Bu vergi artışı, hükümetin uzun yıllardır izlediği yanlış ekonomik ve maliye politikalarının açık bir göstergesidir. 

AKP Hükümetlerinin, devletin elindeki gelir getiren kamu işletmelerinin birer birer özelleştirilmesi sonucu, devletin tek gelir kaynağı neredeyse sadece vergiler haline gelmiştir. Halkın ortak mülkü olan kamu işletmeleri, geçici ve kısa vadeli kazanç ve rant uğruna elden çıkarılmış, ülkenin geleceğine ve vatandaşların refahına zarar verilmiştir. Bu özelleştirme dalgasının ardından, devletin vergi gelirlerine bu kadar bağımlı hale gelmesi, vatandaşın omuzlarına daha fazla yük bindirmiştir. Artık bütçe açığı, yanlış ekonomik kararlar ve kaynak yönetimindeki hatalar doğrudan halkın cüzdanından finanse edilmeye çalışılmaktadır. 

Bu durum, hükümetin dar ve orta gelirli kesime reva gördüğü yükün açık bir örneğidir. Bu yanlış mali politikaların faturası, temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan vatandaşlara kesilirken, zenginler ve sermaye sahipleri vergi avantajları ve muafiyetlerle korunmaktadır. Bu adaletsiz düzenin sürdürülemez olduğu açıktır. Hükümetin derhal bu yanlış ekonomik politikalardan vazgeçmesi ve kamu kaynaklarını yeniden halkın yararına olacak şekilde yönetmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.