enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Mühip Kanko, AKP’nin Vergi Politikası Halka Yük, Zengine Muafiyet! 

Prof. Dr. Mühip Kanko, AKP’nin Vergi Politikası Halka Yük, Zengine Muafiyet! 
08.11.2024
A+
A-

* CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, son 5 yılda AKP hükümetinin vatandaşa yüklediği vergi yükünün 12 kat artığına dikkat çekti.

* Prof. Kanko, hükümetin özelleştirmelerle gelir getiren tüm işletmeleri ve fabrikaları satarak, devletin tek gelir kapısını vatandaşın sırtına yüklediği vergiler olduğunu belirtti.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kanko, “Devletin gelir getiren kamu işletmeleri özelleştirilipupload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ad/... halkın ortak mülkleri kısa vadeli rant uğruna elden çıkarılırken, bütçe açıkları ve kaynak hataları halkın cebinden kapatılmaya çalışılıyor. 

Özelleştirmeler ve vergi yükü altında eriyen ekonomi: hatalı politikaların bedelini halk ödüyor. 

Hükümetin yanlış ekonomi politikaları halkı yoksullaştırıyor!” dedi.  

AKP’nin Vergi Politikası Halka Yük, Zengine Muafiyet! 

Kanko, hükümetin izlediği maliye politikalarının, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlara ağır bir yük yüklediğini, zenginlerin ise vergi avantajlarıyla korunduğunu ifade etti. Hükümetin bu adaletsiz vergi düzeninden derhal vazgeçmesi ve kamu kaynaklarını halkın yararına olacak şekilde yeniden yönetmesi gerektiğini vurguladı. 

Bu durumun sürdürülemez olduğunu belirten Kanko, hükümeti derhal ekonomik politikalarını gözden geçirmeye çağırarak, vergi sistemindeki adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Hükümetin halkı sömüren vergi politikalarını eleştiren Kanko konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:  

“2020 yılına kıyasla, 2025 yılında devletin vergi gelirlerindeki artış %1241 oranında gerçekleşecektir. Beş yıl içinde vergi yükü 12 kat artarken, bu yükün altında ezilenler yine dar gelirli vatandaşlar olmaktadır. Bu vergi artışı, hükümetin uzun yıllardır izlediği yanlış ekonomik ve maliye politikalarının açık bir göstergesidir. 

AKP Hükümetlerinin, devletin elindeki gelir getiren kamu işletmelerinin birer birer özelleştirilmesi sonucu, devletin tek gelir kaynağı neredeyse sadece vergiler haline gelmiştir. Halkın ortak mülkü olan kamu işletmeleri, geçici ve kısa vadeli kazanç ve rant uğruna elden çıkarılmış, ülkenin geleceğine ve vatandaşların refahına zarar verilmiştir. Bu özelleştirme dalgasının ardından, devletin vergi gelirlerine bu kadar bağımlı hale gelmesi, vatandaşın omuzlarına daha fazla yük bindirmiştir. Artık bütçe açığı, yanlış ekonomik kararlar ve kaynak yönetimindeki hatalar doğrudan halkın cüzdanından finanse edilmeye çalışılmaktadır. 

Bu durum, hükümetin dar ve orta gelirli kesime reva gördüğü yükün açık bir örneğidir. Bu yanlış mali politikaların faturası, temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan vatandaşlara kesilirken, zenginler ve sermaye sahipleri vergi avantajları ve muafiyetlerle korunmaktadır. Bu adaletsiz düzenin sürdürülemez olduğu açıktır. Hükümetin derhal bu yanlış ekonomik politikalardan vazgeçmesi ve kamu kaynaklarını yeniden halkın yararına olacak şekilde yönetmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.