enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prens Harry ve eşi Meghan’ın çocukları artık prens ve prenses olarak anılacak

Prens Harry ve eşi Meghan’ın çocukları artık prens ve prenses olarak anılacak
10.03.2023
A+
A-

Prens Harry ve eşi Meghan’ın çocukları artık Kraliyet ailesindeki diğer çocuklar gibi prens ve prenses olarak anılacak.

Mart 2020’de olaylı bir şekilde kraliyet görevlerinden çekilen ve şu anda Kaliforniya’da yaşayan çiftin çocuklarının unvanlarıyla anılmasını isteyip istemeyeceği düne kadar bilinmiyordu. Ancak çift, kızlarının vaftiz edildiğini duyurmak için ilk kez kraliyet unvanını kamuoyu önünde kullandı.

Kraliyet kurallarına göre, hükümdarın torunları krallığın prensi ya da prensesi olabiliyor; bu da 3 yaşındaki Archie ve 1 yaşındaki Lilibet Diana’nın, dedelerinin, Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından tahta geçmesinden bu yana bu unvanları kullanmaya hak kazandıkları anlamına geliyor.

Prenses unvanı ilk kez kullanıldı

Ancak, Kraliyetle arasının açık olduğu bilinen çiftin çocuklarına söz konusu unvanların verilip verilmeyeceği, merak konusuydu. Çiftin sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada merakları giderdi.

Sözcü, “Prenses Lilibet Diana’nın 3 Mart Cuma günü Los Angeles Başpiskoposu Rev John Taylor tarafından vaftiz edildiğini teyit ediyorum” dedi. Buckingham Sarayı ise kraliyet web sitesini Archie ve Lilibet’in unvanlarını yansıtacak şekilde güncelleyeceğini duyurdu.

Meghan iki yıl önce verdiği bir röportajda İngiliz kraliyet ailesinin oğlu Archie’yi prens yapmayı reddettiğini ve teninin ne kadar koyu olabileceği hakkında konuşmalar yaptıklarını söylemişti.

Yine Sussex Dükü Prens Harry, geçitğimiz aylarda satışa çıkan “Spare” adlı anı kitabında babası Kral Charles ve kardeşi Prens William ile diğer kraliyet ailesi üyeleriyle ilgili sert eleştirileri geniş yankı uyandırmıştı.

Ek kaynaklar • AFP, AP, AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.