enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prens Harry ve eşi Meghan’ın çocukları artık prens ve prenses olarak anılacak

Prens Harry ve eşi Meghan’ın çocukları artık prens ve prenses olarak anılacak
10.03.2023
A+
A-

Prens Harry ve eşi Meghan’ın çocukları artık Kraliyet ailesindeki diğer çocuklar gibi prens ve prenses olarak anılacak.

Mart 2020’de olaylı bir şekilde kraliyet görevlerinden çekilen ve şu anda Kaliforniya’da yaşayan çiftin çocuklarının unvanlarıyla anılmasını isteyip istemeyeceği düne kadar bilinmiyordu. Ancak çift, kızlarının vaftiz edildiğini duyurmak için ilk kez kraliyet unvanını kamuoyu önünde kullandı.

Kraliyet kurallarına göre, hükümdarın torunları krallığın prensi ya da prensesi olabiliyor; bu da 3 yaşındaki Archie ve 1 yaşındaki Lilibet Diana’nın, dedelerinin, Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından tahta geçmesinden bu yana bu unvanları kullanmaya hak kazandıkları anlamına geliyor.

Prenses unvanı ilk kez kullanıldı

Ancak, Kraliyetle arasının açık olduğu bilinen çiftin çocuklarına söz konusu unvanların verilip verilmeyeceği, merak konusuydu. Çiftin sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada merakları giderdi.

Sözcü, “Prenses Lilibet Diana’nın 3 Mart Cuma günü Los Angeles Başpiskoposu Rev John Taylor tarafından vaftiz edildiğini teyit ediyorum” dedi. Buckingham Sarayı ise kraliyet web sitesini Archie ve Lilibet’in unvanlarını yansıtacak şekilde güncelleyeceğini duyurdu.

Meghan iki yıl önce verdiği bir röportajda İngiliz kraliyet ailesinin oğlu Archie’yi prens yapmayı reddettiğini ve teninin ne kadar koyu olabileceği hakkında konuşmalar yaptıklarını söylemişti.

Yine Sussex Dükü Prens Harry, geçitğimiz aylarda satışa çıkan “Spare” adlı anı kitabında babası Kral Charles ve kardeşi Prens William ile diğer kraliyet ailesi üyeleriyle ilgili sert eleştirileri geniş yankı uyandırmıştı.

Ek kaynaklar • AFP, AP, AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.