enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pompeo: Rusya Akdeniz’de ayrılık tohumları ekiyor

Pompeo: Rusya Akdeniz’de ayrılık tohumları ekiyor
17.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı, ABD’yi Akdeniz’de oyun oynamakla suçlayan Rus mevkidaşı Lavrov’a yanıt verdi. Pompeo, Rusya’yı Akdeniz’de kaos ve ayrılık tohumları ekmeye çalışmakla suçladı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP)’ye dayandırdığı haberine göre,ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya’yı “Akdeniz’de istikrarı tehdit etmek” ve bölge ülkelerine “kaos, çatışma ve ayrılık tohumları ekmek”le suçladı.

Görevi 20 Ocak’ta Joe Biden’a devredecek Trump yönetiminin Dışişleri Bakanı, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un “ABD’yi bölgede siyasi oyunlar peşinde koşmakla” suçladığına işaret ederek “Akdeniz’de Rus etkisi” başlıklı bir açıklama yayımladı.

Lavrov’un “olguları bir kez daha yanlış algıladığını ve tarihi yeniden yazmaya kalkıştığını” savunan Pompeo, Moskova’nın Libya, Yunanistan ve Suriye’deki eylemlerini eleştirdi.

“Akdeniz’in iç siyasetini zayıflatıyor”

ABD’nin Libya’da ülkenin güvenliğini sağlayacak ve Libya halkının ekonomik ve insani ihtiyaçlarını karşılayacak bir hükümet kurulmasını desteklediğini ve bu doğrultuda Birleşmiş Milletler ile işbirliği yaptığını kaydeden Pompeo, “Rusya ise Akdeniz’in iç siyasetini zayıflatıyor, Suriye’nin zalim diktatörüne destek veriyor ve Libya’da paralı askerleriyle çatışmaları kızıştırıyor. Burada oyun oynayan kim?” sorusunu yöneltti.

Pompeo Rusya’yı Suriye’de Esad rejimine destek vererek bölgedeki istikrarsızlığı derinleştirmek, insani krize ve nüfusun yarısının yerinden olmasına yol açmakla, Yunanistan’da da Ortodoksların dini meselelerine karışmakla suçladı. Açıklamada çoğu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bağlantıları bulunan zengin Rusların Kıbrıs ve Malta üzerinden milyarlarca dolar para akladığı, bu ülkelerin iç piyasalarını alt üst ettiği ve yolsuzluğu artırdığı belirtildi.

Pompeo ayrıca Rusya’yı “dezenformasyon yaymak, ulusal egemenliği zayıflatmak ve bölgedeki ülkelerde kaos, çatışma ve ayrılık tohumları ekmek üzere çeşitli teknikler kullanarak Akdeniz’de istikrarı tehdit etmekle” suçladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2020]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.