enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski: ABD çekilirse Türkiye arabulucu olabilir…

Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski: ABD çekilirse Türkiye arabulucu olabilir…
10.05.2025
A+
A-

* Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, ABD’nin barış müzakerelerinden çekilmesi hâlinde Türkiye ya da Çin’in Ukrayna-Rusya Savaşı’nda arabuluculuk rolünü üstlenebileceğini söyledi.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

VARŞOVA, 10 MAYIS 2025  – TÜHA Haber’in yabancı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Polonya’nın başkenti Varşova’da Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmî Toplantısı (Gymnich) düzenlendi.

Toplantıya katılan Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ukrayna-Rusya Savaşı’nı bitirmeye yönelik yürütülen barış müzakerelerinden çekilmesi hâlinde, Türkiye ya da Çin’in “arabulucu” olarak görev yapabileceğine inandığını söyledi.

Sikorski, ABD’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki “arabuluculuk çabalarında” başarılı olmasını umduğunu söyledi.

Öte yandan ABD’nin başarısız olması durumunda başka adayların da var olduğunu belirtti ve “İletişim kanallarını elinde tutan Türkiye var. Ve hepsinden önemlisi, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’i müzakere masasına oturtmak ve taleplerini yumuşatmak için herkesten daha fazla imkâna sahip olan Çin Halk Cumhuriyeti var.” dedi.

TÜRKİYE ADİL BARIŞI DESTEKLİYOR

Türkiye, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı topyekûn savaşta, her iki ülkeyle de diplomatik ve ekonomik ilişkilerini sürdürerek kendisini potansiyel bir arabulucu olarak konumlandıyor. Karadeniz bölgesindeki stratejik konumunu ve nüfuzunu kullanan Türkiye, müzakereleri ve tahıl ihracatını kolaylaştırırken ateşkesin izlenmesine katılmaya istekli olduğunu sürekli olarak ifade ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 5 Mayıs 2025 tarihinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Trump, görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada görüşmeyi “çok iyi verimli bir telefon görüşmesi” olarak değerlendirdi.

Görüşmelerinde Ukrayna-Rusya Savaşı da dâhil olmak üzere bölgesel ve küresel konuları değerlendirdiklerini belirten Trump, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın bitmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmayı istediğini vurguladı.

Açıklamasında “Rusya ile Ukrayna arasındaki saçma ama ölümcül savaşın sona erdirilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmayı dört gözle bekliyorum – ŞİMDİ!” ifadeleri yer aldı.

ÇİN’İN RUSYA’YI DESTEKLEDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Çin de kendisini savaşta potansiyel bir arabulucu olarak konumlandırırken, aynı zamanda ABD ve müttefiklerini Ukrayna’ya silah tedarik ederek savaşı şiddetlendirmekle eleştiriyor. Öte yandan NATO, Çin’i Rusya’nın saldırganlığının “kararlı bir destekçisi” olarak nitelendiriyor.

CEPHEDE ÇİNLİ ASKERLER ESİR ALINMIŞTI

Aynı zamanda Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 17 Nisan’da Çin’in Rus ordusuna silah sağladığını açıklamıştı. Zelenskıy’nin açıklaması, Pekin’in Rusya’nın savaş çabalarını silah sağlayarak desteklediğine dair Kıyiv’ın ilk teyidi olmuştu. Ayrıca Zelenskıy Rusya safında savaşan en az 155 Çinli askerin olduğunu bildirmişti. Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde esir alınan Çinli paralı askerler ise, Çin hükûmeti tarafından savaşa gönderilmediklerini iddia etmişlerdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.