enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:28 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) İstanbul ve Ankara’da 10 Ocak buluşmaları
00:24 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:19 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:16 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:13 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:10 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Polis, Brüksel’deki Audi çalışanlarıyla yönetim arasındaki müzakerelere müdahale etti

Polis, Brüksel’deki Audi çalışanlarıyla yönetim arasındaki müzakerelere müdahale etti
15.11.2024
A+
A-

Audi Brüksel yönetimi, işçilerin karşı tekliflerinin reddedilmesini protesto etmeleri ve fabrikanın kapatılmasının binlerce kişinin işini riske atacağı gerekçesiyle ‘adil tazminat’ talep etmeleri üzerine polisi göreve çağırdı.

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

EuroNews’ten Gazeteci* Sertaç AKTAN’ın haberine göre, Sendika temsilcileri ile Audi Brüksel yönetimi arasındaki görüşmeler Çarşamba günü, işçilerin protesto amacıyla toplantı odasına girmelerinin ardından polisin çağrılmasıyla kesintiye uğradı.

Çalışanlar, şirketin planına karşı bir teklif sunduklarını, ancak reddedildikten sonra “üzüntülerini barışçıl bir şekilde ifade etmek” için toplantı odasına girdiklerini söyledi.

Bunun üzerine yönetim onları binadan çıkarmak için polis çağırdı. Belçika polisi coplar, kasklar ve kalkanlarla donatılmış olarak geldi.

Bir işçi, “Polis tarafından darp edildik. Elimizde kanıt olarak video var,” dedi.

Bir diğer işçi, “Gerçek Belçika bu mu? İşçilerin dövülmesi mi?” diye bağırdı.

Üçüncü bir işçi ise, “Polis bariyerleri varken ve biz içerideyken, kapana kısılan biziz. Peki kim kimi hapsediyor?”

Audi Brüksel çalışanı Giuseppe Mezzatesta ise, “Kovboylar gibi içeri daldılar ve bize coplarla vurdular. Meslektaşlarımıza coplarla vuruldu,” diye konuştu.

Sendikalar yönetimin eylemlerini eleştiriyor

CNE Industrie Daimi Sekreteri Ludovic Pineur, polisin olaya dahil edilmesini kınayarak, işçilerin şiddete başvurmadan cevap almayı umduklarını vurguladı.

“Açık bir memnuniyetsizlik vardı, ama bu tamamen barışçıldı. Buna rağmen, yönetim gerçek bir ihtiyaç olmaksızın polis çağırmayı tercih etti,” dedi.

FGTB Daimi Sekreteri Grégory Dascotte ise müzakerelerin ele alınış biçimini eleştirdi. “Barışçıl görüşmeler bu şekilde yürütülmez. İşçiler sadece adil bir plan istiyorlar. Burada 3.000, diğer tesislerde de 1.000 çalışandan bahsediyoruz. Tek istedikleri yaptıkları iş için uygun bir tazminat.”

Anlaşmazlığın merkezinde, şubat ayı sonunda kapatılması planlanan Audi Brüksel fabrikasına ilişkin plan yer alıyor. Buna göre, binlerce kişi işsiz kalacak.

Protestolar ve müzakereler sürüyor, ancak henüz bir anlaşmaya varılamadı.

Sertaç Aktan - Contract journalist - euronews | LinkedIn

Gazeteci* Sertaç AKTAN, EuroNews

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.