enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

PKK yöneticisi hakkında 3 yıl 8 ay hapis istemi

PKK yöneticisi hakkında 3 yıl 8 ay hapis istemi
10.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da PKK’nın bölge sorumluluğunu yapmakla suçlanan zanlı hakkında savcılık 3 yıl 8 ay hapis cezası talebinde bulundu. Kararın 19 Şubat’ta çıkması bekleniyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,DW/BK,EC)ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da PKK’nın üst düzey yöneticisi olmakla suçlanan Gökmen Ç. hakkındaki davada savcılık mütalaasını verdi.Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesinde görülen davada Başsavcılık, “Rojhat” kod adıyla Haziran 2017-Haziran 2019 döneminde bölge yöneticiliği yapmakla suçlanan 38 yaşındaki sanık için “yabancı terör örgütüne üyelik” suçundan 3 yıl 8 ay hapis cezası talebinde bulundu.

Geçen yıl Ocak ayında Frankfurt’ta tutuklanan ve Ekim ayında davası başlayan Gökmen Ç., söz konusu tarihler arasında PKK’nın Hessen, Rheinland-Pfalz ve Sauerland eyaletleri yöneticiliğini yapmakla suçlanıyor.

140 sayfalık iddianame

İddianamede, sanığın en son Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Grevenbroich’da bulunduğu ve diğer PKK yöneticilerine talimatlar verdiği, toplantıların hazırlıklarını yaptığı ve bağış toplama faaliyetlerini koordine ettiği yer alıyor. 140 sayfalık iddianamede PKK “cinayete de başvuran yabancı bir terör örgütü” olarak nitelendiriliyor.

PKK, 1993 yılından bu yana Almanya’nın terör örgütleri listesinde yer alıyor.

Savunma avukatlarının “müvekkillerinin Almanya’da yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunduğunu” belirttikleri, ancak somut bir talepte bulunmadığı bildirildi.

Davada kararın 19 Şubat’ta yapılacak duruşmada çıkması bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Şubat 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.