enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:28 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) İstanbul ve Ankara’da 10 Ocak buluşmaları
00:24 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:19 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:16 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:13 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:10 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pınar Gültekin cinayeti davasında Mertcan Avcı’ya tahliye

Pınar Gültekin cinayeti davasında Mertcan Avcı’ya tahliye
16.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Muğla’da devam eden Pınar Gültekin cinayeti davasında katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı tahliye edildi. Avcı, cinayete yardım etmekle suçlanıyordu.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katledilmesine ilişkin davanın 3. duruşması gerçekleştirildi. Sanık Cemal Metin Avcı’nın eşi ve kardeşi dinlendi.

Avcı’nın eşine “neden cinayetten sonra, itiraftan önce bağ evine gittin?” diye soruldu. Kardeşinin ise sanığa yardım ve yataklık edip etmediği sorgulandı.

Mahkemede sanıklar ve şahitler bir bir dinlendi. Pınar Gültekin davasında düğüm, cinayetin işlendiği bağ evi oldu.

“Planlı programlı bir cinayet var”

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “Diri diri yakılmış bir genç kız, sonrasında beton dökülmüş, deliller karartılmış, organize planlı programlı bir cinayet var” açıklamasında bulundu.

Avcı’nın yakınları dinlendi

Sanık Cemal Metin Avcı, duruşmaya, cezaevinden görüntülü katıldı.
Davanın bu duruşmasında cinayeti işleyen Avcı’nın yakınları dinlendi.

Avcı’nın eşi Eda Avcı’ya, cinayetten sonra neden bağ evine gittiği soruldu.

“Sosyal medyada sürekli kızın fotoğrafı paylaşılıyordu. İlişkisini öğrendim. Kız kayıptı ve Cemal öldürdü mü acaba, olmuşsa bu olay bağ evinde olmuştur diye bağ evine gittim” dedi.

Cinayeti işleyen Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da yardım ve yataklıktan suçlanıyordu. Mahkemede sorgusu yapılan Avcı ve kız arkadaşı, cinayeti basından öğrendiklerini söyledi.

Mertcan Avcı, cinayetin işlendiği bağ evine ara sıra gittiğini kabul etti. Ancak cinayetle ilgisi olmadığını savundu.

“Bu organize bir cinayet”

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cemal Metin Avcı’nın cinayeti itiraf etmesinden önce eşi, anne ve babasının cinayet mahalline gittiğini hatırlattı. Cinayetin tasarlanıp organize şekilde işlendiğini ve üstünün kapatılmak istendiğini iddia etti.

Epözdemir, “Sanık önce soruşturmada diyor ki beni tehdit etti, para talep etti, mesaj yok, sonra kovuşturmada diyor ki videomu çekti, video yok ortada ne hikmetse, sonra da biz duruşmada sorduğumuzda da beni bıçakladı ortada bıçak yok ve bıçak kesisi yok. Artık mahkemelerin bu kurgulanmış, ezberlenmiş, haksız tahrik savunmalarına itibar etmemesi lazım” dedi.

Kardeş Avcı tahliye edildi

Mahkeme heyeti, sanıklardan Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına,
kardeşi Mertcan Avcı’nın ise yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi.

Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, bir önceki duruşmada reddi hakim isteğiyle mahkeme salonundan ayrılmıştı. Ancak o talep de kabul edilmedi.

Bir sonraki duruşma 26 Nisan’a ertelendi.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.