enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pfizer Türkiye’den Hasta Derneklerine Yönelik Kapasite Geliştirme Programı

Pfizer Türkiye’den Hasta Derneklerine Yönelik Kapasite Geliştirme Programı
09.12.2023
A+
A-

* Pfizer Türkiye Onkoloji, Sosyal İnovasyon Merkezi (SİM) iş birliği ile onkoloji alanında faaliyet gösteren hasta derneklerine kapasite geliştirme programı başlattı.

* “El Ele Programı” sayesinde hasta dernekleri kendi ihtiyaçları doğrultusunda eğitim, mentorluk ve koçluk desteği gibi konularda gelişim sağlayacak.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

UHA Haber’den Gazeteci Ata Ulaş Dağlıoğlu’nun haberine göre, Kanserle mücadele eden derneklerle birlikte hareket etmek amacıyla düzenlenen El Ele Programı’nın ilk bölümü 29 Kasım’da gerçekleşti. Hasta derneklerinin ihtiyaçları doğrultusunda seri bir etkinlik olması hedeflenen programın ilk buluşmasında kapasite geliştirme programının içeriği ve beklentiler belirlendi.

Sosyal İnovasyon Merkezi’nin liderliğinde gerçekleşen kapasite geliştirme programı kapsamında hasta derneklerinden katılımcılara, stratejik planlama, proje ve kaynak geliştirme, gönüllü yönetimi dahil olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçları çerçevesinde birçok alanda eğitim mentorluk ve koçluk desteği verilecek.

Sivil hayatın geliştirilmesi ve sivil toplum kuruluşlarının çok daha güçlü olmasını desteklemeye yönelik bu proje 2024 boyunca devam edecek. Programa ilk etapta Türk Kanser Derneği, Meme Hastalıkları Koalisyonu (Europa Donna Türkiye) Derneği ve Metamazon Derneği dahil oldu.

Pfizer Türkiye Medikal Direktörü Dr. Kemal Kendir kapasite geliştirme programı hakkında şunları söyledi:“Pfizer’de her zaman hastaları odağımıza aldığımız bir yaklaşımımız var. Kanserle mücadele eden herkesle birlikte hareket etmek amacıyla düzenlediğimiz ”El Ele Programı” ile amacımız derneklerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda eğitim, mentorluk ve koçluk desteği gibi konularda gelişim sağlaması. Bunun sonucu olarak gayemiz ise hastaların kanserle mücadelelerindeki deneyim paylaşımı ve kazandıkları bilgi ile sağlık yolculuklarında daha da güçlü adımlar atmasıdır. El Ele Programı’mızın kanserle mücadele eden tüm hastalara ve deneyimleri ile onlara rehberlik eden derneklere fayda sağlayacağına inanıyoruz.”

Gözde Kaymaz adlı kullanıcının profil fotoğrafıSosyal İnovasyon Merkezi Direktörü Gözde Kaymaz, hasta dernekleri ile hayata geçen kapasite geliştirme programı hakkında şunları söyledi: ”SİM olarak özel sektörle de iş birliği yaparak, sivil toplum kuruluşlarının (STK) stratejik yönetim kapasitelerini güçlendirerek uzun süreli stratejik planlama yapmalarına ve hazırladıkları planlar doğrultusunda kurumun yeniden yapılanma ve kurumsallaşma süreçlerini yürütmelerine destek oluyoruz. Birlikte çalıştığımız STK’ların kurumsal süreçlerini uygulama kapasitelerini güçlendirmek amacıyla kapasite geliştirme eğitimleri veriyor; kaynak geliştirme, iletişim, savunuculuk, gönüllü ve proje yönetimi gibi uygulama başlıklarında sürdürülebilir yapılar haline gelmeleri için uzmanlık desteği sunuyoruz. Pfizer Türkiye Onkoloji ile yürüteceğimiz hasta derneklerine yönelik kapasite geliştirme programının da derneklerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenerek sürdürülebilir yapılar haline gelmeleri için uzmanlık desteği sunacağız.”

Pfizer Hakkında:Pfizer, 174 yıldır “hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler” hedefiyle çalışmakta, bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanmaktadır. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlarken, diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmektedir. Pfizer’de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlayan Pfizer, 1957 yılından beri Türkiye’de de hizmet vermektedir.www.pfizer.com.tr Sosyal İnovasyon Merkezi Hakkında: Sosyal İnovasyon Merkezi (SİM), toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üretmek için çalışan bir sosyal girişimdir. Sosyal inovasyon, sürdürülebilirlik, kurumsal sosyal sorumluluk ve gönüllülük, sosyal girişimcilik, sivil toplum kapasite geliştirme alanında gerçekleştirdikleri proje ve etkinlikler ile paydaşlar ile toplumsal fayda üretmeye devam ediyor.www.sosyalinovasyonmerkezi.com.tr

Gazeteci* Ata Ulaş Dağlıoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.